Πέμπτη 20 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΙ ΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
Αξιώσεις για ασφαλιστικό - «μεταρρυθμίσεις»...

Σε νέο κύκλο αξιώσεων για την κατεδάφιση ασφαλιστικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων προχωρούν τα διάφορα αρπαχτικά του διεθνούς χρηματιστηριακού τζόγου, με υποδείξεις στην κυβέρνηση να επιταχύνει ακόμη περισσότερο το πρόγραμμα των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο διεθνής χρηματοπιστωτικός οίκος «Στάνταρ εν Πουρ» δημοσιοποίησε χτες ραπόρτο, σύμφωνα με το οποίο το κρατικό χρέος της Ελλάδας μέχρι το έτος 2050 θα έχει εκτιναχτεί στο αστρονομικό 436% του ΑΕΠ, εξαιτίας - όπως ισχυρίζονται - των «δημογραφικών πιέσεων και του επιτοκιακού κόστους από τις νέες δανειακές ανάγκες που θα προκύψουν».

Με το συγκεκριμένο πόνημα της Στάνταρ εν Πουρ, η Ελλάδα περνά στην πρώτη και χειρότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, γεγονός βέβαια που έχει να κάνει με τις αναβαθμισμένες πιέσεις που ασκούν στη «νέα» κυβέρνηση. Σύμφωνα με τους εν λόγω μεγαλορεντιέρηδες, το παραπάνω θα συμβεί στην περίπτωση που οι κυβερνήσεις παραμείνουν στην ίδια πολιτική. Με άλλα λόγια, από δω το πάνε από κει το φέρνουν έχοντας μόνιμα στο στόχαστρο τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των λαϊκών τάξεων. Αλλά βέβαια «ξεχνούν» τα αδιάσειστα στοιχεία που αποδείχνουν το γεγονός ότι ο κοινωνικά παραγόμενος πλούτος - που απομυζούν οι ίδιοι -είναι και άφθονος και υπεραρκετός, ώστε να καλύψει όλες τις σύγχρονες και συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες του λαού.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη Δευτέρα - αμέσως μετά τις εκλογές - άλλος διεθνής οίκος, συγκεκριμένα οι μεγαλορεντιέρηδες της «Fitch» δήλωναν πεπεισμένοι ότι «ακόμη και αυτή η οριακή πλειοψηφία που εξασφαλίζει το κυβερνών κόμμα στη νέα Βουλή επαρκεί για να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις». Απροσχημάτιστα και κυνικά συμπλήρωναν πως η «ΝΔ δεν έχει την επιλογή της καθυστέρησης των μεταρρυθμίσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό σύστημα»!

Η πλουτοκρατία, τα αρπαχτικά του χρηματιστηριακού τζόγου - συνεργάτες και φίλοι των κυβερνήσεων του δικομματισμού - που χρόνια και χρόνια ξεκοκαλίζουν ολόκληρους προϋπολογισμούς, θα μας βρίσκουν καθημερινά μπροστά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ