Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Κάλπες στις 6 Οκτώβρη

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Την 6η Οκτωβρίου ως ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, για την ανανέωση του Κοινοβουλίου, των τεσσάρων τοπικών Εθνοσυνελεύσεων ανακοίνωσε η Εκλογική Επιτροπή, ενώ οι τελευταίες υποψηφιότητες για την προεδρία θα πρέπει να καταβληθούν μέχρι τις 27 Σεπτέμβρη.

Το θέμα τριβής και έντασης δεν είναι άλλο από τη διττή ιδιότητα του Περβέζ Μουσάραφ που έχει δηλώσει ότι θα εγκαταλείψει τη θέση του ως επικεφαλής του στρατού εάν επανεκλεγεί για μια ακόμα θητεία στην προεδρία.

Οι αντιδράσεις για το γεγονός ότι κατέχει και τις δύο θέσεις υπήρξαν έντονες, ενώ για το θέμα υπάρχουν και προσφυγές στο Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απειλούν με αποχώρηση σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί από την ηγεσία του στρατεύματος πριν θέσει υποψηφιότητα.

Σε αυτό το πολιτικά έκρυθμο σκηνικό «παρενέβη» και ο «φαντομάς» Οσάμα Μπιν Λάντεν όπου μέσω ηχογραφημένου μηνύματος έκανε έκκληση στους Πακιστανούς να επαναστατήσουν κατά του Μουσάραφ. Στο μήνυμα, ο Οσάμα Μπιν Λάντεν υποστηρίζει ότι η πολιορκία της ιερής σχολής στο κέντρο της Ισλαμαμπάντ τον Ιούλη κατέστησε τον Μουσάραφ άπιστο...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ