Παρασκευή 21 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΑΛΛΙΑ - «ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ» ΣΑΡΚΟΖΙ
Αντιδράσεις για το χτύπημα δικαιωμάτων

ΠΑΡΙΣΙ.-

Ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις στις προτάσεις Σαρκοζί για ισοπεδωτικές μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό σύστημα, στο σύστημα περίθαλψης, στις εργασιακές σχέσεις και στο δημόσιο τομέα που παίρνουν πίσω κατακτήσεις χρόνων. Τουλάχιστον πέντε από τα οκτώ συνδικάτα των σιδηροδρομικών, που είναι από τους πρώτους θιγόμενους που καταργούνται συνταξιοδοτικά δικαιώματά τους, κήρυξαν, ήδη, απεργία για τις 18 Οκτώβρη καλώντας και άλλους εργαζόμενους στο πλευρό τους.

Προτάσεις απεργιακών κινητοποιήσεων συζητούν, επίσης, τα συνδικάτα των εργαζομένων στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού, στη δημόσια επιχείρηση αερίου και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι οποίοι, επίσης, είναι από τους πρώτους θιγόμενους. Την επόμενη βδομάδα, με ανάλογο θέμα συνεδριάζουν τα συνδικάτα των δημοσίων υπαλλήλων και των εκπαιδευτικών. Οι αντιδραστικές αλλαγές που προτείνονται περιλαμβάνουν ό,τι συμφέρει το κεφάλαιο σήμερα, δηλαδή κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών, παράταση του εργασιακού βίου αρχικά εθελοντικά και με κίνητρα, στην ουσία αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης.

Χτες, επίσης, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος του Σαρκοζί UMP, ενέκρινε μεταναστευτικό νομοσχέδιο, όπου προβλέπεται ότι όποιο μέλος της οικογένειας μεταναστών που ζουν στη Γαλλία θέλει να εγκατασταθεί επίσης στη χώρα και είναι πάνω από 18 χρόνων, θα πρέπει να περνά από εξετάσεις γνώσης για τη γαλλική γλώσσα. Προβλέπει, επίσης, ότι το μέλος της οικογένειας που ζει στη Γαλλία θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να υποστηρίξει οικονομικά όσους προσκαλεί ενώ οι αρχές θα έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν σε τεστ DNA τους προσκληθέντες για να βεβαιώσουν τη συγγένεια.

Ο Σαρκοζί έχει, επίσης, ταχθεί υπέρ της επιβολής ποσόστωσης στον αριθμό των μεταναστών που η Γαλλία θα δέχεται το χρόνο, προειδοποιώντας ότι εντός του έτους θα απελαθούν περισσότεροι από 25.000 μετανάστες. Το συγκεκριμένο μέτρο, βέβαια, προβλέπει συνταγματική τροποποίηση, που δεν έχει ακόμη δρομολογηθεί. Το μεταναστευτικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Γερουσία τον επόμενο μήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ