Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Τα σχέδια της ΣΕΚΑΠ

Τη νέα στρατηγική ανάπτυξης της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ, εξήγγειλε ο υποδιοικητής της ΑΤΕ και πρόεδρος της εταιρίας Θ. Παπαγεωργίου σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χτες στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Οι βασικοί άξονες της πολιτικής αυτής περιλαμβάνουν επενδύσεις σε υποδομές και δίκτυα διανομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι επενδύσεις αυτές θα πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα με κεφάλαια που θα αντληθούν από τους μετόχους και το Χρηματιστήριο. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, μέχρι το τέλος του 2000 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου και εντός του πρώτου εξαμήνου του 2001 η εταιρία θα καταθέσει φάκελο για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο. Επίσης η εταιρία θα συνεχίσει την παραγωγή νέων προϊόντων με βάση το βιολογικό φίλτρο, που μόνο η καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ χρησιμοποιεί στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.

Οσον αφορά την ανάπτυξή της στο εξωτερικό, η ΣΕΚΑΠ είναι ήδη εγκαταστημένη στη Ρουμανία με θυγατρική της εταιρία, ενώ κατέχει σημαντική θέση στην αλβανική αγορά και πρόσφατα ίδρυσε νέα θυγατρική εταιρία στην Ιταλία.

Τέλος όπως δήλωσε ο Θ. Παπαγεωργίου, η ΑΤΕ που κατέχει το 44% της ΣΕΚΑΠ δε σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής της μετά την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ