Σάββατο 22 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νεκροί δεκάδες άμαχοι

ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Νέο λουτρό αίματος προκάλεσαν, χτες, στο Αφγανιστάν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές δυνάμεις κατοχής, με θύματα δεκάδες αμάχους, με τον απολογισμό των νεκρών τις τελευταίες δύο μέρες να ξεπερνά κατά πολύ τους 70. Σύμφωνα με την ISAF, η αεροπορική επιδρομή στην επαρχία Χελμάντ, ήταν στα πλαίσια πολύωρων μαχών με μαχητές των Ταλιμπάν, οι οποίοι ήταν ανακατεμένοι με πολίτες, με αποτέλεσμα να μην αποφευχθεί η σφαγή αμάχων...

Οι δυνάμεις κατοχής στη χώρα μονίμως επιμένουν να αρνούνται τη σφαγή αμάχων, ισχυριζόμενες ότι πρόκειται για ψευδείς δηλώσεις των Ταλιμπάν για τη δημιουργία εντυπώσεων. Επιχείρημά τους ότι οι μαχητές «δεν είναι διακριτοί» μεταξύ των αμάχων, με αποτέλεσμα να μην παραδέχονται ποτέ επισήμως ότι δρουν εναντίον του λαού και της ασφάλειάς του και υπέρ των δικών τους ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Στην προκειμένη περίπτωση, ούτε η ISAF δεν μπόρεσε να αρνηθεί ότι η πλειοψηφία των νεκρών ήταν πολίτες και εξέδωσε την εξής κυνική ανακοίνωση: «Δυστυχώς, χτες, είχαμε θύματα μεταξύ αμάχων πολιτών. Οι Ταλιμπάν επιτέθηκαν στους άνδρες της ISAF και ζητήσαμε αεροπορική υποστήριξη για να εξουδετερώσουμε τον κίνδυνο. Στο πεδίο της μάχης βρίσκονταν και πολίτες, με συνέπεια από την αεροπορική επίθεση να σκοτωθούν κάποιοι από αυτούς».

Εν τω μεταξύ, σε επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ, ένας Γάλλος στρατιώτης της ISAF, σκοτώθηκε και μεγάλος αριθμός πολιτών τραυματίστηκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ