Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΕΡΟΙΑ - ΓΡΕΒΕΝΑ
Επιτυχημένες εκδηλώσεις

Με επιτυχία συνεχίζει το ταξίδι του στις πόλεις της Κεντροδυτικής Μακεδονίας το 26ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», προσεγγίζοντας εκατοντάδες νέους, μαθητές, εργαζόμενους, σπουδαστές. Στη Βέροια η παρουσία της νεολαίας επιβεβαίωσε τη συνεπή παρουσία της Οργάνωσης στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα για το δικαίωμα στη γνώση και ενάντια στην αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση, στους αγώνες για τα προβλήματα των νέων αγροτών και των νέων εργαζόμενων.

Εκατοντάδες νέοι, το βράδυ της Κυριακής, έδωσαν το παρών στο κάλεσμα της ΚΝΕ. Ακουσαν με προσοχή τις θέσεις του ΚΚΕ για την τεράστια οικολογική καταστροφή που συντελέστηκε μέσα από τις εκατοντάδες φωτιές που εκδηλώθηκαν σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης. Προβληματίστηκαν όταν ο Γ. Κατσαρός, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, παρουσίασε τις σαρωτικές αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο την ανατροπή κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων, την κατάργηση του 8ωρου, και τη γενικευμένη εφαρμογή της ημιαπασχόλησης. Και μέσα από τη συμμετοχή τους στις συζητήσεις που ακολούθησαν, διαφάνηκε η διάθεση των νέων να συστρατευτούν στον αγώνα ενάντια στις επιλογές της κυβέρνησης.

Η γιορτή της νιότης στη Βέροια, ολοκληρώθηκε όπως ήταν αναμενόμενο με κέφι και τραγούδι. Το συγκρότημα «ΚΑΜΑ» με έντεχνο ελληνικό και το συγκρότημα «ΑΤΜΑ» με ελληνικό ροκ, πλημμύρισαν με όμορφες μελωδίες τη βραδιά και καταχειροκροτήθηκαν από τους εκατοντάδες νέους.

Την Κυριακή 3 του Σεπτέμβρη, μετά από πολλά χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ ξαναστήθηκε στην πόλη των Γρεβενών. Μέσα στην κεντρική πλατεία, τα μέλη της ΚΝΕ υποδέχτηκαν τους νέους, συζήτησαν μαζί τους για τα προβλήματα στην Παιδεία, την αγωνία τους για το πρόβλημα της ανεργίας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Γ. Μητσιάκος, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε γενικότερα στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις και τις θέσεις του ΚΚΕ, και ειδικότερα στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι και οι νέες στον εγκαταλειμμένο νομό των Γρεβενών. Η εκδήλωση έκλεισε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής «Πλαστήρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ