Τετάρτη 6 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Αυξάνουν και μαζί και η αυθαιρεσία

Αύξηση του αριθμού των ιδιωτικών σχολείων και στην επαρχία δείχνουν στοιχεία που παρουσίασε χτες η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης (ΟΙΕΛΕ), η οποία παρουσίασε τις προτάσεις της για τις εξετάσεις στο «ενιαίο» λύκειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της η Ομοσπονδία, φέτος δόθηκαν 58 άδειες ίδρυσης ιδιωτικών σχολείων σε Αθήνα και επαρχία και 9 νέες άδειες λειτουργίας ιδιωτικών γυμνασίων και λυκείων στην επαρχία. Επίσης, ιδρύονται 64 νέα ΤΕΕ σε όλη τη χώρα.

Οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ χτες παρουσίασαν την πρότασή τους για το εξεταστικό σύστημα στο «ενιαίο» λύκειο, η οποία όμως δε διαφοροποιείται ουσιαστικά από τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας, καθώς προβλέπει πανελλαδική εξέταση σε 8 μαθήματα στη Β` και Γ` Λυκείου, να μην προσμετριέται ο βαθμός του απολυτηρίου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ επισήμανε ότι η έκκληση της Ομοσπονδίας προς το υπουργείο Παιδείας για διάλογο, πριν προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις για το εξεταστικό, έμεινε αναπάντητη.

Η ενίσχυση της ιδιωτικής εκπαίδευσης συνοδεύεται και από την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με ωρομίσθια απασχόληση, καθώς και απολύσεις εκπαιδευτικών. Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε χτες αναιτιολόγητες απολύσεις τριών εκπαιδευτικών, δύο από τους οποίους είναι συνδικαλιστές. Πρόκειται για δασκάλα με 17ετή άριστη προϋπηρεσία από το ιδιωτικό σχολείο Διαμαντοπούλου, γιατί, κατά ομολογία του ιδιοκτήτη, έκανε χρήση του κατά δύο διδακτικές ώρες μειωμένου ωραρίου για τις μητέρες εκπαιδευτικούς. Για το ζήτημα η ΟΙΕΛΕ κηρύσσει απεργία την ερχόμενη Δευτέρα στο συγκεκριμένο σχολείο. Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει επίσης τις απολύσεις καθηγητή του Κολεγίου Αθηνών με προϋπηρεσία 6 ετών και γενικού γραμματέα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών του κολεγίου και ενός καθηγητή στην Τριάντειο Σχολή Πάτρας με 10ετή προϋπηρεσία και προέδρου του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Πάτρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ