Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Λόγια του («αριστερού»!) πόλου...

Το ΠΑΣΟΚ πήγε στις εκλογές με ένα πρόγραμμα που υποσχόταν «παράταση του εργασιακού βίου», τσάκισμα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επιτάχυνση του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, πίστη στην πολιτική των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Αυτό το πρόγραμμα (ομόφωνα επικυρώθηκε από το «όλον ΠΑΣΟΚ») το εισηγήθηκε στο βασικό του μέρος ο «δεύτερος πόλος», ο Ε. Βενιζέλος. Το συνέγραψε ο «τρίτος πόλος», η Α. Διαμαντοπούλου. Και το εκφώνησε ως πρόταση διακυβέρνησης ο «πρώτος πόλος», ο Γ. Παπανδρέου.

Ολοι αυτοί, στο πλαίσιο της διαμάχης για το ποιος θα ηγηθεί της κεντροαριστερής παραμυθίας στην οποία καταφεύγει το ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ομνύουν στην «αριστερή» στροφή τους.

Μόνο που κανείς δεν μπορεί να ξεφύγει από τον ...Δεξιό εαυτό του. Ούτε ο κ. Παπανδρέου, που στη χτεσινή του ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα δήλωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα θα προχωρήσει το κόμμα του, ούτε οι υπόλοιποι «πόλοι», που επέδειξαν αντανακλαστικά αμφισβήτησης μόνο όταν ετέθη το θέμα των κουκιών και της καταμέτρησης των δυνάμεων μεταξύ των φατριών.

Επί του προγράμματος, πάντως, αντίρρηση δεν εξέφρασαν...


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ