Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΘ ΑΕ»
Εμπόδισαν το διορισμό διοίκησης στη θυγατρική

Σε εγρήγορση και επαγρύπνηση καλεί το ΠΑΜΕ

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της «ΕΥΑΘ ΑΕ» ενάντια στην πολιτική της διοίκησης της εταιρείας η οποία προσπαθεί να επιταχύνει την ιδιωτικοποίηση του νερού και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων με τη δημιουργία θυγατρικών εταιρειών. Χτες οι εργαζόμενοι, εμπόδισαν την πραγματοποίηση της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΥΑΘ στη διάρκεια της οποίας θα εγκρινόταν η σύνθεση του ΔΣ της θυγατρικής εταιρείας «ΕΥΑΘ Υπηρεσίες», στην οποία θα περάσουν αρμοδιότητες της μητρικής ΕΥΑΘ.

Η συνεδρίαση ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει στη 1 το μεσημέρι. Οι συνδικαλιστές μπήκαν στην αίθουσα ελάχιστα λεπτά αργότερα και απαίτησαν να εξαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη που περιλάμβανε δεκάδες άλλα θέματα, το θέμα της θυγατρικής εταιρίας. Μετά από έντονες φραστικές αντιπαραθέσεις, και ενώ συνεδρίαση δεν έγινε, ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση της συνεδρίασης και η έγκριση όλων των θεμάτων. Αμέσως οι συνδικαλιστές εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας απαίτησαν και με επίσημο έγγραφο να τους δοθούν τα πρακτικά της υποτιθέμενης συνεδρίασης. Πληροφορίες ανέφεραν ότι λίγη ώρα αργότερα, τα μέλη του ΔΣ της «ΕΥΑΘ ΑΕ» θεάθηκαν να... συνεδριάζουν τρώγοντας σε παρακείμενη ταβέρνα.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΥΑΘ σε εγρήγορση και επαγρύπνηση, σε συντονισμένο αγώνα με όλους τους φορείς της Θεσσαλονίκης και το λαό της περιοχής, να εμποδίσουν την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ που ξεκίνησε το 1999 με τη μετατροπή της Επιχείρησης σε ΑΕ και την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ