Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Πανελλαδική σύσκεψη στο Βόλο

Πανελλαδική σύσκεψη για την οργάνωση του αγώνα τους, τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλιά, οργανώνουν τα Σωματεία Καθαριστριών Δημοτικών Σχολείων Πειραιά, νομού Μαγνησίας και νομού Αργολίδας, απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στα Διοικητικά Συμβούλια όλων των σωματείων. Η σύσκεψη που θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Βόλου την Κυριακή 30 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί, αποτελεί συνέχεια προηγούμενων κινητοποιήσεων, όπως αυτή που είχαν κάνει στα μέσα Σεπτέμβρη οι καθαρίστριες των σχολείων του Πειραιά στα γραφεία της Β'βάθμιας Εκπαίδευσης.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα τρία σωματεία επισημαίνουν ότι η επίθεση στη μόνιμη και σταθερή εργασία εντείνεται. Οι απολύσεις συμβασιούχων «πέφτουν βροχή», η εντατικοποίηση και η εκμετάλλευση των «μόνιμων καθαριστριών» δυναμώνει, καταστρατηγείται ακόμα και το ωράριο εργασίας. Σε άλλο σημείο επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ σήμερα, και του ΠΑΣΟΚ πριν, είναι αυτές που προωθούν τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, που χτυπάνε τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Καταλήγοντας καλούν στη σύσκεψη για «να δώσουμε αγωνιστική, ταξική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ. Να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση του αγώνα, καμιά εμπιστοσύνη στην πλειοψηφία της Ομοσπονδίας (ΟΙΥΕ)». Να απαιτήσουν: να σταματήσουν τώρα όλες οι απολύσεις, να γυρίσουν πίσω στη δουλιά όσοι απολύθηκαν, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις, χωρίς κριτήρια αιθουσών. Πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους, ΒΑΕ, 1.400 ευρώ βασικό μισθό κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ