Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΡΩΗΝ «ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ»
Τερτίπια για να σπάσει ο συντονισμένος αγώνας

Στριμωγμένη η εργοδοσία από την αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Κινητοποίηση και από τους άνεργους του κλάδου

Τις συναδέλφισσές τους από τη «Σεξ Φορμ» θα συναντήσουν την άλλη Πέμπτη στην Αθήνα οι απολυμένοι της Νάουσας

Motion Team

Τις συναδέλφισσές τους από τη «Σεξ Φορμ» θα συναντήσουν την άλλη Πέμπτη στην Αθήνα οι απολυμένοι της Νάουσας
Ενωμένοι και συντονισμένα συνεχίζουν τις στάσεις εργασίας οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια του ομίλου «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» - πρώην «Κλωστήρια Ναούσης» - σε Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη και Νάουσα διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων του Αυγούστου.

Χτες η εργοδοσία προσπάθησε να σπάσει το αρραγές μέτωπο των εργαζομένων δίνοντας επιλεκτικά σε ορισμένους έναντι εξόφλησης 200 ευρώ. Με το νέο εμπαιγμό προκάλεσε αντίθετα αποτελέσματα και την οργή των εργαζομένων. Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται κανονικά όπως έχουν αποφασιστεί μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων και από τη Δευτέρα θα ξεκινήσουν και οι 24ωρες απεργίες, αν μέχρι αύριο Παρασκευή δεν καταβληθεί το σύνολο της εξόφλησης.

Οι εργαζόμενοι περιφρουρούν την ενότητα του αγώνα τους και έτσι απαντούν και στην επιχείρηση τρομοκρατίας που προσπαθούν να στήσουν οι διευθυντές και οι υποδιευθυντές των εργοστασίων. Τελευταίο τέτοιο κρούσμα καταγράφηκε στα Κλωστήρια της Ροδόπης όπου ο υποδιευθυντής Κ. Σταματίκος επιτέθηκε φραστικά στην ταμεία του Σωματείου και στη συνέχεια άρχισε να πιάνει έναν έναν τους εργάτες και τις εργάτριες για να τους πείσει να μη συμμετέχουν στις στάσεις εργασίας.

Συντονίζονται και οι άνεργοι

Στο δρόμο του αγώνα παραμένουν και οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί της Νάουσας. Με πρωτοβουλία του ταξικού Εργατικού Κέντρου οργανώνουν αγωνιστική κινητοποίηση στην Αθήνα, την επόμενη Πέμπτη 4 Οκτώβρη. Οι απολυμένοι κλωστοϋφαντουργοί παλεύουν και διεκδικούν την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για την προστασία όλων των ανέργων και την ένταξή τους στα μέτρα που αποφασίστηκαν μετά από τις μεγαλειώδεις εργατικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Δηλαδή, ένταξη όλων στην ειδική επιδότηση της ανεργίας ανεξάρτητα από προϋποθέσεις και διασφάλιση ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους. Στην κινητοποίηση θα συμμετέχουν και οι απολυμένες της «Σεξ Φορμ», με ομόφωνη απόφαση της χτεσινής Γενικής τους Συνέλευσης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κυβέρνηση και εργατοπατέρες συντονίζονται εναντίον τους (2009-10-24 00:00:00.0)
`Η με τον Λαναρά ή με τους εργάτες (2009-02-20 00:00:00.0)
Ξετρύπωσαν την υφυπουργό Απασχόλησης (2008-02-26 00:00:00.0)
Υποχώρησε η εργοδοσία κάτω από το συντονισμένο αγώνα (2007-09-28 00:00:00.0)
«Δεν ξεμπέρδεψαν με τους αγώνες μας!» (2006-05-17 00:00:00.0)
Με τα πανό υψωμένα (2006-04-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ