Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αερομεταφορές και «Ολυμπιακή» στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών

Ανακοίνωση της Αχτίδας Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ

Τη ζωτικής σημασίας ανάγκη για ανάπτυξη δράσης που θα αμφισβητεί την απελευθέρωση των αεροπορικών υπηρεσιών, θα επιδιώκει τη ματαίωση της απαξίωσης, της ιδιωτικοποίησης ή και του κλεισίματος της «Ολυμπιακής» και που θα αναδεικνύει το αίτημα για δημιουργία ενός ενιαίου φορέα αερομεταφορικών υπηρεσιών για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και συμφερόντων των εργαζομένων σ' αυτόν, προτάσσει σε ανακοίνωσή της η Αχτίδα Μεταφορών της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση της Αχτίδας Μεταφορών, μεταξύ άλλων, σημειώνεται: «Οι εργαζόμενοι της χώρας, τα φτωχά λαϊκά στρώματα της πατρίδας μας έχουν ανάγκη από αεροπορικές υπηρεσίες που θα είναι ασφαλείς. Που θα είναι φθηνές. Που θα πηγαίνουν σε όλους τους προορισμούς, όπως επαρχιακές πόλεις, τα νησιά μας όλα κλπ.

Από αεροπορικές υπηρεσίες που θα είναι συνδετικός κρίκος (οικονομικός - πολιτικός - πολιτιστικός κλπ.) με τους γειτονικούς και γενικότερα με όλους τους λαούς.

Από αεροπορικές υπηρεσίες που οι εργαζόμενοι σε αυτές θα απολαμβάνουν σταθερή μόνιμη εργασία. Ικανοποιητικούς μισθούς και υγιεινές και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας».

«Αυτές οι ανάγκες - υπογραμμίζεται - δεν μπορούν να υπηρετηθούν με την απελευθέρωση των αερομεταφορών, που προστάζουν οι μεγάλες πολυεθνικές των αερομεταφορών και προωθούν χρόνια τώρα η Ευρωπαϊκή Ενωση και εναλλάξ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ».

Δράση τώρα!

Παρακάτω σημειώνεται: «Είναι ζωτικής σημασίας η ανάγκη να αναπτυχθεί δράση τόσο από τους εργαζόμενους στην ΟΑ όσο και συνολικότερα από όλους τους εργαζόμενους. Δράση που θα αμφισβητεί την απελευθέρωση των αεροπορικών υπηρεσιών, θα παρεμβάλλει εμπόδια, θα επιδιώκει τη ματαίωση της απαξίωσης της ιδιωτικοποίησης ή και του κλεισίματος της ΟΑ.

Δράση που θα αναδείχνει και θα παλεύει για τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα αερομεταφορικών υπηρεσιών, που θα λειτουργεί με αποκλειστικό κριτήριο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και τα συμφέροντα και δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτόν.

Δράση που θα στοχεύει στην αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων, σε βάρος των δυνάμεων του κεφαλαίου, των πολιτικών του εκπροσώπων και υπέρ του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και του ΚΚΕ, που είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα Λαϊκής Οικονομίας και Εξουσίας.

Αυτή είναι η μόνη λύση προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον όμιλο της ΟΑ:

  • Να πάρουν την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στα χέρια τους, καμία εμπιστοσύνη στον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό.
  • Να μπλοκάρουμε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΟΑ. Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν τις ιδιωτικοποιήσεις, καθώς και οι λεγόμενοι νόμοι εξυγίανσης του ομίλου της ΟΑ. Να επανέλθουν στον όμιλο οι δραστηριότητες που έχουν εκχωρηθεί στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
  • Δημόσια και ενιαία "Ολυμπιακή", ενταγμένη σε ένα δημόσιο φορέα αερομεταφορών, που στόχο της θα έχει: Την ικανοποίηση των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων για ασφαλείς, φθηνές, σύγχρονες αερομεταφορές και θα εξασφαλίζει τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων. Θα βρίσκεται σε διαρκή εργατικό και κοινωνικό έλεγχο. Θα έχει την αποκλειστικότητα στις εσωτερικές πτήσεις της χώρας.
  • Απορρόφηση από τον ενιαίο κρατικό φορέα των εργαζομένων και των ιδιωτικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αεροπορικό έργο, την επίγεια εξυπηρέτηση, την τροφοδοσία αεροσκαφών κλπ.
  • Μείωση στις τιμές των εισιτηρίων και φθηνό εισιτήριο για το λαό, ειδικά για τις ευαίσθητες κατηγορίες, όπως είναι οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι, οι φοιτητές, οι φαντάροι, οι κάτοικοι παραμεθόριων περιοχών κλπ.
  • Πλήρη και σταθερή δουλιά για όλους. Αμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οχι στις ψευτοδικαιολογίες των λεγόμενων πάγιων και διαρκών αναγκών, που οδηγούν στη διαρκή ομηρία. Κατάργηση κάθε είδους μερικής απασχόλησης. Οχι στις μετατάξεις και τις απολύσεις με τη μορφή της "εθελούσιας εξόδου". Οχι στις απολύσεις, μέτρα για την προστασία των ανέργων.
  • Κατώτερο εισαγωγικό κλιμάκιο 1.400 ευρώ. Καμία σύνταξη κάτω από τα 1.120 ευρώ. Αφορολόγητο 30.000 ευρώ προσαυξανόμενο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.
  • Μείωση των ωρών εργασίας, 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο και για τα βαρέα και ανθυγιεινά 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ