Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ
Καταργήσεις και υποβιβασμοί νηπιαγωγείων

Σε κατάργηση 12 νηπιαγωγείων δώδεκα χωριών του Νομού Σερρών και υποβιβασμό σε μονοθέσια άλλων 9 προτίθεται να προχωρήσει η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Σερρών, καθώς - σύμφωνα με τη Διεύθυνση - ο αριθμός των λιλιπούτειων μαθητών στα νηπιαγωγεία αυτά είναι κάτω του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία ορίου.

Η κατάργηση πιθανό να περιλαμβάνει τα νηπιαγωγεία των χωριών Γεφυρούδι, Λευκοθέα, Χρυσό, Πεντάπολη, Θερμά, Γόνιμο, Αχλαδοχώρι, Κ. Πορόια, Πλατανάκια, Κορμίστα, Αγία Παρασκευή, Βαμβακιά. Και ο υποβιβασμός σε μονοθέσια τα νηπιαγωγεία 9ο, 4ο, 25ο και 26ο Σερρών, 2ο Ηράκλειας, στα Χρυσοχώραφα, στο Νεοχώρι, στη Μονόβρυση και στην Κάτω Καμήλα.

Σύμφωνα με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, στις 30 Σεπτέμβρη θα γίνει κεντρικό υπηρεσιακό συμβούλιο και στις αρχές του Οκτώβρη θα ολοκληρωθεί ο διορισμός αναπληρωτών κι αποσπασμένων νηπιαγωγών, ενώ θα αποφασιστεί και η διάταξη και πιθανά μετακίνηση των μαθητών. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους γονείς των μαθητών καθώς θα χρειάζεται να ταλαιπωρούνται οι ίδιοι και τα παιδιά τους με μετακινήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ