Πέμπτη 27 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Ισραηλινές επιθέσεις και προειδοποιήσεις «ευρείας επιχείρησης»

Το χτεσινό μακελειό που προκάλεσε η νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα

Associated Press

Το χτεσινό μακελειό που προκάλεσε η νέα ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Γάζα
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.--

Δύο επιθέσεις εξαπέλυσε, χτες, από εδάφους και αέρος ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ πληθαίνουν οι φήμες για προετοιμασία ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης στην περιοχή. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ισραηλινό αεροσκάφος έπληξε αυτοκίνητο στη συνοικία Ζαϊτούν της πόλης της Γάζας, όπου επέβαιναν μαχητές της «Χαμάς». Τα ειδησεογραφικά πρακτορεία δίνουν διαφορετικό αριθμό θυμάτων, καθώς τα περισσότερα αναφέρουν τρεις μαχητές νεκρούς και το «Ρόιτερς» αναφέρει πέντε.

Λίγο αργότερα, ισραηλινά πυρά έπληξαν σπίτι στην πόλη Μπέιτ Χανούν, στη βόρεια Γάζα, από όπου υποστήριξαν ότι εκτοξεύονταν ρουκέτες. Σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εκ των οποίων οι τρεις τουλάχιστον ήταν πολίτες. Αρκετοί είναι οι τραυματίες και στις δύο επιθέσεις, χωρίς να υπάρχει σαφής αριθμός.

Τα δύο χτεσινά περιστατικά συνέπεσαν με την ανοιχτή προειδοποίηση του Ισραηλινού υπουργού Αμυνας, Εχούντ Μπαράκ, ότι όσο περνά ο καιρός και συνεχίζεται η εκτόξευση ρουκετών, τόσο πλησιάζει το ενδεχόμενο ευρείας στρατιωτικής επιχείρησης κατά της Λωρίδας της Γάζας. Ο Μπαράκ υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ειλημμένη απόφαση και ότι μια τέτοια επιχείρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη και γίνεται προσπάθεια να αποφευχθεί με τη λήψη περαιτέρω μέτρων, όπως είναι η κήρυξη της Λωρίδας της Γάζας ως «εχθρική οντότητα», απόφαση που επιτείνει τον οικονομικό της στραγγαλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ