Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συμπτώματα εκφυλισμού...

Συμπτώματα εκφυλισμού παρατηρούνται στις εκλογές για τους πρωτοβάθμιους συνεταιρισμούς, που πραγματοποιούνται αυτό το διάστημα και ιδιαίτερα στις περιοχές όπου οι Ενώσεις Συνεταιρισμών είναι υπό χρεοκοπία και υπολειτουργούν. Σε πολλές περιπτώσεις, το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου για τις εκλογές είναι από ελάχιστο έως μηδαμινό και είναι χαρακτηριστικό ότι σε πολλά χωριά - όπως, π.χ., στο νομό Καρδίτσας - ψηφίζουν μόνο οι υποψήφιοι άντε και δυο - τρεις ακόμα! Ολα αυτά δείχνουν πως η μεγάλη δυσπιστία των αγροτών προς τις συνεταιριστικές ηγεσίες, που έχει εκδηλωθεί εδώ και χρόνια, εξελίσσεται, πλέον, σε αποστροφή, οδηγώντας σε μαζική αδιαφορία και αποχή.

Η ευθύνη γι' αυτήν την κατάσταση βαρύνει την πολιτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που οδηγεί τους συνεταιρισμούς στη χρεοκοπία και το συνεταιριστικό κίνημα στην ανυποληψία και στους αγροτοσυνεταιριστές των δύο κομμάτων που τη διαχειρίζονται. Και, βεβαίως, όλα αυτά δε γίνονται τυχαία. Η υποβάθμιση και ο εκφυλισμός των συνεταιρισμών θα χρησιμοποιηθεί ως «επιχείρημα» για να προχωρήσει η μετατροπή τους σε καθαρά «εμπορικές εταιρείες», που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα των εμποροβιομηχάνων και των μεγαλοκτηματιών, σε βάρος των συμφερόντων των μικρομεσαίων αγροτών.

Οι κομμουνιστές αγρότες πρέπει ν' αποκαλύπτουν τις πραγματικές αιτίες του προβλήματος, να υποδεικνύουν όλους τους υπεύθυνους για τη διαλυτική κατάσταση στους συνεταιρισμούς και να ενημερώνουν τον αγροτικό κόσμο για τα νέα σχέδια που εξυφαίνονται. Ταυτόχρονα, χρειάζεται να αναδείχνουν και να προβάλλουν τη μόνη ουσιαστική διέξοδο που βρίσκεται στη συγκρότηση παραγωγικών συνεταιρισμών, οι οποίοι θα συνενώνουν τις παραγωγικές δυνάμεις των μικρομεσαίων αγροτών, στο πλαίσιο, βεβαίως, εφαρμογής μιας άλλης πολιτικής, που θα προωθεί μια ολοκληρωμένη αγροτική ανάπτυξη προς το συμφέρον της μικρομεσαίας αγροτιάς και προς όφελος του ελληνικού λαού.


Π.Ρ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ