Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΟΖΑΝΗ
Μεγάλες ελλείψεις σε καθηγητές

Τις μεγάλες ελλείψεις καθηγητών στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κοζάνη, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΛΜΕ της περιοχής. Τα κενά που υπάρχουν προσεγγίζουν τα 100, με συνέπεια να χάνονται πολλές ώρες και να δυσχεραίνεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων, επισημαίνει η ΕΛΜΕ Κοζάνης, καθώς ο μεγαλύτερος αριθμός έλλειψης καθηγητών εμφανίζεται στις ειδικότητες των φιλολόγων (30 περίπου), φυσικών - χημικών (15), ξένων γλωσσών, θεολόγων, αλλά και μουσικών (διαφόρων μουσικών οργάνων) στο Μουσικό Γυμνάσιο - Λύκειο Σιάτιστας.

Μάλιστα, στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας η κατάσταση, η οποία τείνει να μετατραπεί σε μόνιμο πλέον θεσμό, είναι τραγική. Λείπουν 3 φιλόλογοι, 1 φυσικός και 1 χημικός, με συνέπεια να μη λειτουργούν τα τμήματα Κατεύθυνσης και να βρίσκεται σε παύση ο μουσικός κύκλος, αφού απουσιάζουν 20 καθηγητές!!!

«Οι ελλείψεις αυτές έχουν σχέση με το μικρό αριθμό των διορισμών, ιδιαίτερα σε ορισμένες ειδικότητες καθηγητών. Κάθε καθυστέρηση κάλυψης των κενών θα διογκώσει τα προβλήματα των σχολείων και ιδιαίτερα στα Λύκεια», υπογραμμίζει η ΕΛΜΕ Κοζάνης και απαιτεί να καλυφθούν άμεσα τα κενά με μόνιμους καθηγητές σε όλες τις ειδικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ