Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Σε κλίμα τρομοκρατίας προ εκλογών

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας επιβλήθηκαν χτες στο Πακιστάν, για την αποτροπή διαδηλώσεων, κατά την ημέρα κατάθεσης των υποψηφιοτήτων για τον προεδρικό θώκο, ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτώβρη. Τα μέτρα ήρθαν ως αποτέλεσμα των δηλώσεων κομμάτων και νομικών της αντιπολίτευσης, που καταγγέλλουν ως παράνομη την υποψηφιότητα Μουσάραφ, ο οποίος ηγείται του στρατού της χώρας και είχε πρωτοστατήσει στο πραξικόπημα του 1999...

Βάσει των «δημοκρατικών διαδικασιών», που εφαρμόζονται στη χώρα, υπό την αιγίδα των ΗΠΑ, οι αρχές συνέλαβαν πάνω από 100 στελέχη της αντιπολίτευσης και σχηματίζουν οδοφράγματα στο Ισλαμαμπάντ, με ισχυρότατη παρουσία αστυνομίας και στρατού.

Σε αυτό το κλίμα τρομοκρατίας των αντιπάλων του καθεστώτος, κατέθεσε την υποψηφιότητα Μουσάραφ ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σαουκάτ Αζίζ, στην Εκλογική Επιτροπή, που καλείται να αποφασίσει αν είναι νόμιμη η υποψηφιότητα, ενώ διατηρεί το αξίωμα του αρχηγού του στρατού.

Στο περιθώριο αυτών, το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε χτες την αποφυλάκιση των 100 μελών της αντιπολίτευσης, που όπως προαναφέραμε κρατούνται, προς την «αποφυγή διατάραξης της τάξης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ