Παρασκευή 28 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
Δριμύτατη καταγγελία από την Κούβα

ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ.--

Ως σκανδαλώδη και αυθάδη χαρακτήρισε χτες ο Κουβανός υπουργός Εξωτερικών, Φελίπε Πέρες Ρόκε, τη στάση του Αμερικανού Προέδρου, Τζορτζ Μπους, στη ΓΣ του ΟΗΕ, ο οποίος την προηγούμενη μέρα είχε χαρακτηρίσει τον Φιντέλ Κάστρο «σκληρό δικτάτορα», του οποίου η εξουσία φτάνει στο τέλος της.

Ο Κουβανός διπλωμάτης, μιλώντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ, αποκάλεσε τον Τζ. Μπους «παγκόσμιο χωροφύλακα», που είναι αδιάφορος για τις συνέπειες των πράξεών του και ο οποίος θέτει σε κίνδυνο τη διεθνή ασφάλεια, ενώ πρόσθεσε ότι δεν έχει το δικαίωμα να ζητάει αλλαγή καθεστώτος σε εθνικά κυρίαρχες χώρες, μέσω πολέμων και κυρώσεων.

Ο Φελίπε Πέρες Ρόκε επισήμανε, επίσης, ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει για δημοκρατία, αφού «ανέβηκε στην εξουσία με νοθεία και ψεύδη».

«Ο Μπους είναι υπεύθυνος για το θάνατο 600.000 πολιτών στο Ιράκ, για την εξουσιοδότηση των μεθόδων βασανιστηρίων στη ναυτική βάση των ΗΠΑ, που παράνομα έχουν καταλάβει στο Γουαντάναμο και στο Αμπού Γράιμπ, και είναι συνεργός στην απαγωγή και την εξαφάνιση ανθρώπων, τις μυστικές πτήσεις και τις παράνομες φυλακές», πρόσθεσε.

«Ο Μπους μίλησε ενάντια στην τρομοκρατία, όμως έχει εγγυηθεί την πλήρη ασυλία σε τρομοκρατικές ομάδες, που από το Μαϊάμι της Φλόριδας έχουν διαπράξει τρομακτικά εγκλήματα ενάντια στον κουβανικό λαό», κατέληξε ο Πέρες Ρόκε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ