Σάββατο 29 Σεπτέμβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Σε δεινή θέση οι κτηνοτρόφοι

Απροστάτευτοι παραμένουν οι κάτοικοι των περιοχών της Πελοποννήσου που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές με τα τραγικά αποτελέσματα. Και δεν είναι μόνο οι πλημμύρες που όλοι περιμένουν, καθώς τα έργα προστασίας από τις βροχές παρέμειναν προεκλογικά λόγια, αλλά οι ανάγκες των κτηνοτρόφων να ταΐσουν τα κοπάδια τους. Οι κτηνοτρόφοι έχουν να αντιμετωπίσουν τη... μαύρη αγορά αλλά και τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, σε ό,τι αφορά τις τροφές.

Ο Γιώργος Λογκοβίτης, συνταξιούχος από την Καλλιθέα, που βρίσκεται στην ορεινή Ηλεία, μιλώντας στον «Ρ» έδωσε το στίγμα του προβλήματος. «Με το που τελείωσε η φωτιά, μη φανταστείτε ότι διορθώθηκαν όλα όσα έταξαν ή όσα λένε ότι έγιναν. Τα βασικά δεν έχουν λυθεί. Και δεν έχουν λυθεί πράγματα ζωτικής σημασίας κυρίως για τα ζώα που αυτή τη στιγμή υποφέρουν. Η φύση θα αναγεννηθεί». Στη συζήτηση, μας εξήγησε το πώς οι επιχορηγήσεις της κυβέρνησης κράτησαν μέχρι και τις εκλογές. «Εκεί που υπήρχε επιχορήγηση για ένα κιλό τροφή την ημέρα, σήμερα είναι μόλις μισό κιλό την ημέρα. Τι θα φάνε; Κάρβουνο; Πεινάνε τα ζώα. Για να μην πούμε για την μπάλα τριφυλλιού. Από εκεί που κόστιζε 3 ευρώ η μπάλα (περίπου 20 κιλά), τώρα, που έχουν ξεκινήσει οι βροχές, η μπάλα, αν τη βρεις, κοστίζει 6 με 7 ευρώ».

Και η απορία που γεννάται είναι: «Τι θα κάνουν οι νέοι άνθρωποι; Εκτός από τους κτηνοτρόφους, είναι και αυτοί που είχαν ελιές. Οι αποζημιώσεις σήμερα είναι ελάχιστες. Δε συμφέρει κανέναν να ανανεώσεις τις ελιές με αυτές τις αποζημιώσεις. Μήπως θέλουν να διώξουν τους νέους από την ύπαιθρο και να πιάσουν δουλιά στις μεγάλες πόλεις με τους γνωστούς μισθούς των 500 ευρώ;».

  • Συνεχίζεται η συγκέντρωση υλικού για τις πυρόπληκτες περιοχές, με πρωτοβουλία του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής, την οποία στηρίζουν οι Σύλλογοι Οικονομικού, Νοσηλευτικής, Γεωλογικού, Βιολογικού, Χημικού, Φυσικού, Ιατρικής, Μαθηματικού. Η συλλογή υλικού για τις σχολές του κέντρου γίνεται δίπλα στην αίθουσα 2 του 1ου ορόφου της Νομικής Σχολής (10 π.μ. - 5 μ.μ. τηλ. Γιώργος Βρεττός: 697.6154.116). Για τις σχολές της Πανεπιστημιούπολης τις ίδιες ώρες, στην αίθουσα του Φυσικού (τηλ. Μάριος: 697.2397.899).

Για Θράκη και Καβάλα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στα τραπεζάκια της Πανσπουδαστικής και, αντίστοιχα, στα τηλέφωνα 694.5991.974 και 694.5921.094. Περισσότερες πληροφορίες: www.aei-tei.gr και http://sfnomikis.wordpress.com.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ