Τρίτη 2 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ποιητής» φωτογράφος

Εκθεση φωτογραφίας του Κώστα Μπαλάφα διοργανώνει ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηπείρου, σε συνεργασία με άλλους φορείς και το Μουσείο Μπενάκη (30/9 - 21/10, στο κτίριο της πρώτης Βουλής, στο Ναύπλιο.

Ο Κ. Μπαλάφας ανήκει στους ουμανιστές φωτογράφους της μεταπολεμικής περιόδου. Το σύνολο της δουλιάς του αποτελεί μοναδική μαρτυρία για την ιστορία και την κοινωνία του τόπου μας. Γνήσιος «ποιητής» της φωτογραφικής τέχνης, αφουγκράστηκε την ψυχή των απλών ανθρώπων και αποτύπωσε στιγμές της καθημερινότητάς τους. Στο έργο του πρωταγωνιστούν κάτοικοι των απομακρυσμένων χωριών της γενέτειράς του, Ηπείρου, που, με αντίξοες συνθήκες, έδιναν σκληρό αγώνα για επιβίωση. Ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι αγέρωχες, «ταμένες» στη ζωή, Ηπειρώτισσες μάνες.

Την έκθεση πλαισιώνουν δύο εκδηλώσεις: Στις 7/10 θα γίνει ομιλία της διευθύντριας του Φωτογραφικού Αρχείου του Μουσείου Μπενάκη, Φανής Κωνσταντίνου. Στις 14/10 (8μμ) θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου «Trio da Camera» (φλάουτο, βιολοντσέλο, πιάνο), με έργα εμπνευσμένα από την ηπειρωτική μουσική παράδοση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ