Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μαζική δράση για τη σωτηρία της Κορώνειας

Σε ημερίδα που θα πραγματοποιήσει στις 14 Οκτώβρη, θα παρουσιάσει τις θέσεις της για τη σωτηρία της λίμνης

Motion Team

Να κάνουν υπόθεση της πάλης τους τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας και την προστασία του περιβάλλοντος, να καταδικάσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της Νομαρχίας, που έχουν την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, καλεί το λαό και τους φορείς του νομού η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟΘ του ΚΚΕ χαρακτηρίζει πρόκληση τα κροκοδείλια δάκρυα που χύνουν για την Κορώνεια οι βουλευτές και τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης και ο πρώην έπαρχος Λαγκαδά, αφού, όπως αναφέρει, «όλοι αυτοί είναι συνυπεύθυνοι και συνένοχοι στην καταστροφή. Είναι αυτοί και οι κυβερνήσεις τους που ανέχτηκαν και ανέχονται την ανεξέλεγκτη υπεράντληση νερού από τις υδροβόρες βιομηχανίες και τη ρύπανση της λίμνης από τις ίδιες βιομηχανίες και τις αποχετεύσεις που εκβάλλουν στη λίμνη».

Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί το λαό και τους φορείς του νομού να διεκδικήσουν αγωνιστικά:

«Αμεση αξιοποίηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί, για την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων έργων για τη σωτηρία της λίμνης. Να τεθεί τέρμα στην ασυλία και ασυδοσία των βιομηχανιών. Να γίνει αυστηρός έλεγχος και να περιοριστεί η άντληση νερού. Να γίνουν ολοκληρωμένα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα. Να παρθούν μέτρα για τη ρύπανση από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, δήμους κ.ά. της λίμνης. Να παρθούν άμεσα μέτρα για εκτροπή χειμάρρων, ώστε να καταλήγουν στην Κορώνεια. Να γίνουν εργασίες εκβάθυνσης, καθαρισμού της λίμνης κ.ά. Να ολοκληρωθούν οι εργασίες για το βιολογικό καθαρισμό των δήμων της περιοχής. Καμία αλλαγή στη χρήση γης».

Η ημερίδα

Παράλληλα, η ΚΟΘ του ΚΚΕ ανακοινώνει ότι με πρωτοβουλία της θα οργανωθεί εκδήλωση - ημερίδα, όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις της για τη σωτηρία της λίμνης Κορώνειας και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14 Οκτώβρη, στις 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Διαμερίσματος Αγίου Βασιλείου.

Εισηγητές θα είναι οι: Γιάννης Ζιώγας, πανεπιστημιακός, βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής Βιολογίας ΑΠΘ και Κωνσταντίνος Κατσιφαράκης, καθηγητής Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ