Τετάρτη 3 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ
Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα

Πλατύ κάλεσμα στη σύσκεψη που διοργανώνεται τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Κάτοικοι της Μεσσηνίας βλέπουν την πύρινη λαίλαπα να πλησιάζει (Αύγουστος 2007)
Κάτοικοι της Μεσσηνίας βλέπουν την πύρινη λαίλαπα να πλησιάζει (Αύγουστος 2007)
Πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις πυρκαγιές και την αγωνιστική διεκδίκηση της αποκατάστασης του παραγωγικού ιστού και του φυσικού περιβάλλοντος των πυρόπληκτων περιοχών του Νομού Μεσσηνίας, αναλαμβάνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Με ανακοίνωσή της, απευθύνει πλατύ κάλεσμα στα εργατικά σωματεία, στους συλλόγους και συνεταιρισμούς της αγροτιάς, στα επαγγελματικά σωματεία, στους επιστημονικούς, πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς φορείς του νομού, σε όλους τους εργαζόμενους, να πάρουν μέρος στη σύσκεψη που διοργανώνει για τη συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα, τη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας.

«Οι μεγάλες καταστροφές από τις πρόσφατες πυρκαγιές αποδεικνύουν, με τον πιο τραγικό τρόπο, τη βαρβαρότητα της ταξικής πολιτικής των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που υποτάσσουν τα πάντα στο βωμό του κέρδους, στη συγκέντρωση του πλούτου σ' όλο και λιγότερα χέρια», σημειώνει το ΠΑΜΕ, προσθέτοντας τις τεράστιες ευθύνες «των νομαρχών και δημάρχων που στηρίζουν και εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές».

«Η θλίψη, η οργή και η αγανάκτηση για τις ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν, για το βιος των ανθρώπων του μόχθου και της δουλιάς και τα χιλιάδες στρέμματα δασών που έγιναν στάχτη σε λίγες μέρες, πρέπει να μετατραπεί σε πάλη, ώστε να μη χρησιμοποιηθούν οι μεγάλες καταστροφές από τις πυρκαγιές, σαν αφορμή για την επιτάχυνση του ξεκληρίσματός, τον περιορισμό των δικαιωμάτων, το διώξιμο από τα χωράφια», προσθέτει ανάμεσα σε άλλα το ΠΑΜΕ και καλεί σε κοινή πάλη για μέτρα υπέρ των πληγέντων, όπως:

  • Να ολοκληρωθεί άμεσα η καταγραφή της καταστροφής των καμένων εκτάσεων, δημόσιων και ιδιωτικών, να μην επιτραπεί καμία αλλαγή στη χρήση γης.
  • Πλήρεις αποζημιώσεις και επαρκείς χρηματοδοτήσεις στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους.
  • Τεχνικά έργα περιορισμού των συνεπειών της καταστροφής από τις πλημμύρες.
  • Λεπτομερής, δεσμευτικός σχεδιασμός αναδάσωσης.
  • Το πρόγραμμα αποκατάστασης ζημιών και ανοικοδόμησης να γίνει με ευθύνη του κράτους, από κρατικούς φορείς.

Θα αντισταθούμε στην ΚΑΠ και την αναθεώρησή της, επισημαίνει το ΠΑΜΕ, ενώ προσθέτει ότι η χρηματοδότηση των μέτρων πρέπει να προκύψει: Από φορολογία του μεγάλου κεφαλαίου. Από τη διακοπή της χρηματοδότησης των ιδιωτικών ομίλων με βάση τον αναπτυξιακό νόμο, οι οποίοι ενέχονται στην τσιμεντοποίηση και την αλλαγή του χαρακτήρα της χρήσης γης κ.ά.

Το ΠΑΜΕ διεκδικεί επίσης μέτρα για την αντιμετώπιση των εμπρησμών, καθώς και επείγοντα πολιτικά μέτρα για την προστασία των δασών και του περιβάλλοντος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ