Πέμπτη 4 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΩΝ

  • ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΝΕΑΡΟΥ ΗΔΟΝΟΒΛΕΨΙΑ, του Ντέιβιντ Μακένζι. Ενας έφηβος γίνεται άντρας! Περνάει από τις φαντασιώσεις στην πραγματικότητα. Θαυμάσιο, δίχως άλλο, το θέμα! Δυστυχώς ο Μακένζι, ο οποίος έγραψε και το σενάριο, διάλεξε άγρια, και εξωπραγματικά στοιχεία, για να πει τον τρυφερό λόγο του. Ο νεαρός έφηβος της ταινίας, για να συνειδητοποιηθεί, περνάει μέσα από ανθυγιεινά λούκια. Λούκια που, σε καμία περίπτωση, δεν μπορούν να τον φέρουν στον «φυσιολογικό» κόσμο. Μπανιστήρια, σεξ με τη μητριά, οιδιπόδεια συμπλέγματα, κ.λπ., χαλάνε - οπωσδήποτε - τον άνθρωπο. Ενας τέτοιος έφηβος γερνάει πριν την ώρα του!

Παίζουν: Τζέιμι Μπελ, Σοφία Μάιλς, Κιαράν Χιντς, Κλερ Φορλάνι.

  • DECEMBER BOYS,του Ροντ Χάρντι.

Τέσσερα ορφανά παιδιά στέλνονται από το ορφανοτροφείο τους σε μια οικογένεια με προοπτική κάποιο από αυτά να υιοθετηθεί από την οικογένεια! Το διάστημα που θα μείνουν στο σπίτι που τα φιλοξενεί, τα παιδιά μαθαίνουν πως η ελευθερία είναι καλύτερη από την, έστω και καλή, υιοθεσία!

Ενδιαφέρουσα ταινία η οποία, όμως, είναι σχηματική. Μοιάζει να έγινε απλώς για να συγκινήσει. Να έγινε για να προβάλλεται σκόπιμα τα Χριστούγεννα που μαζεύεται ολόκληρη η οικογένεια, που οι «πιστοί» νιώθουν ενοχές για τα «πλούτη» τους, για την «ήσυχη» ζωή τους ενώ δίπλα τους, κ.λπ., κ.λπ.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Λι Κόρμι, Κρίστιαν Μπάιερς, Τζέιμς Φρέιζερ.

  • ΤΟ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΜΠΟΡΝ, του Πολ Γκρίνγκρας.

Η τρίτη ταινία της σειράς. Ενας πράκτορας της CIA έχει χάσει τη μνήμη του. Κάποιοι κακοί συνάδελφοί του από το ευαγές ίδρυμα του στήνουν διάφορες παγίδες. Αυτός, όμως, δε μασάει. Και αρχίζει το κυνηγητό!...

Ενα κυνηγητό ανούσιο με πολύ θόρυβο, με πολλά τρακαρίσματα, με πολλά απρόοπτα, με μηχανή λήψης στο χέρι και με διαρκές, και χωρίς λόγο, κούνημα, με παλαβό, για να χαζέψουμε, μοντάζ.

Μια χορταστική περιπέτεια η οποία, τελικά, σε αφήνει νηστικό. Αφού δεν υπάρχει ψαχνό. Και με τα κόκαλα δε χορταίνεις!

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόαν Aλεν, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράθενρ, κ.ά.

  • ΜΑΥΡΟ ΠΡΟΒΑΤΟ, του Τζόναθαν Κινγκ.

Αν είχε γίνει κωμωδία θα έσπαγε κόκαλα. Δυστυχώς, οι δημιουργοί είδαν την ταινία σοβαρά ή τέλος πάντων κάπου μεταξύ! Με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα χάος στην οθόνη. Ο θεατής να μην ξέρει πώς να δει την ταινία. Να την πάρει στα σοβαρά ή να αρχίσει να γελάει!

Ενας κακός κτηνοτρόφος με φάρμακα δημιουργεί χιλιάδες πρόβατα. Τα τεχνητά πρόβατα, όμως, δεν είναι καθόλου αρνάκια. Κάποια στιγμή τους τη δίνει και αρχίζουν να τρώνε ανθρώπους! Πώς εμείς τρώμε τα κοψίδια; Ετσι και αυτά τρώνε τους λαιμούς, τις καρδιές, τα μάγουλά μας! Καλή όρεξη! (Αν δεν αηδιάσατε).

Παίζουν: Νέιθαν Μέιστερ, Ντάνιελ Μέισον, Πίτερ Φίνεϊ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χρηματοδότηση ταινιών μυθοπλασίας (2009-09-29 00:00:00.0)
Μείνε... εσύ (2009-02-01 00:00:00.0)
Paranoid Park (2007-12-06 00:00:00.0)
Hannibal - Η Αρχή (2007-08-30 00:00:00.0)
Ο δήμιος του Σεν Πιερ (2005-07-27 00:00:00.0)
Σινεμά ο παράδεισος (2000-11-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ