Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ
Συνέχιση της απεργίας των εκπαιδευτικών

ΣΟΦΙΑ.--

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε χτες η συνάντηση των απεργών εκπαιδευτικών με τους υπουργούς Παιδείας (Ντάνιελ Βάλτσεφ) και Οικονομικών (Πλάμεν Ορεσάρσκι), μια πρωτοβουλία του Βούλγαρου Προέδρου, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ώστε να αρχίσει κάποιος διάλογος μεταξύ των δύο πλευρών. Σημειώνεται ότι οι Βούλγαροι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απεργία διαρκείας από τις 24 Σεπτέμβρη με συμμετοχή πάνω από 80%, διεκδικώντας το διπλασιασμό των μισθών τους και αύξηση των δαπανών για την Παιδεία.

«Τουλάχιστον καταφέραμε να συνομιλήσουμε ευγενικά παρουσία του Προέδρου», δήλωσε ο Κονσταντίν Τρέντσεφ, πρόεδρος του συνδικάτου «Ποντρκρέπα» («Υποστήριξη») μετά τη συνάντηση. Από τη μεριά της η πρόεδρος του συνδικάτου των δασκάλων Γιάνκα Τάκεβα τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης ήρθαν απροετοίμαστοι στη συνάντηση, ενώ, όπως είπε, προσπάθησαν να καλύψουν με γενικολογίες την έλλειψη στοιχείων και υπολογισμών για τις δυνατότητες του Δημοσίου να ανταποκριθεί στα αιτήματα των εκπαιδευτικών για αύξηση των αποδοχών.

Σημειώνεται πάντως, ότι τόσο ο υπουργός Παιδείας όσο και ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Σεργκέι Στανίσεφ υποστήριξαν ότι ο προϋπολογισμός για αυτόν το χρόνο δεν μπορεί να δώσει τις αυξήσεις που απαιτούν οι εκπαιδευτικοί, αλλά έδωσαν γενικόλογες υποσχέσεις να θέσουν το θέμα της Παιδείας σε προτεραιότητα για τον επόμενο προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα επανέλαβαν την προθυμία της κυβέρνησης για εποικοδομητικό διάλογο, αλλά... χωρίς πιέσεις. Μόνο που οι εκπαιδευτικοί συνεχίζουν τον αγώνα τους.

  • Απεργία ξεκίνησαν χτες και οι υπάλληλοι στα δασαρχεία, ζητώντας αύξηση των αποδοχών τους κατά 100% - σήμερα λαμβάνουν 300-350 λέβα (περίπου 150-175 ευρώ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ