Παρασκευή 5 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Σαρωτικές εξελίξεις στο προσκήνιο

KITO.--

Η καταμέτρηση των ψήφων και των κατοίκων του εξωτερικού για την ανάδειξη των 130 μελών της Συντακτικής Συνέλευσης ολοκληρώθηκε και χτες η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή (TSE) ανακοίνωσε τα μέχρι τώρα πλήρως επίσημα αποτελέσματα (στο 51,96% των καταμετρημένων ψήφων), όπου η νίκη της πλατφόρμας «Συμμαχία για την Πατρίδα» (Allianza Pais) καταγράφεται ακόμη πιο σαρωτική.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα αποσπά το 70,75% των ψήφων και περίπου 80 έδρες. Ακολουθούν το Partido Sociedad Patriotica (PSP), του πρώην προέδρου Λούσιο Γκουτιέρες, με 8,16% και 15 έως 17 έδρες, το PRIAN, του επίσης πρώην προεδρικού υποψήφιου και πολυεκατομμυριούχου Αλβάρο Νομπόα με 5,57% και 6 ή 7 έδρες, το PSC με 3,03% και 5 ή 6 έδρες και άλλα μικρότερα κόμματα.

Το σκηνικό όπως διαγράφεται καθιστά σχεδόν αδύνατες τις προσπάθειες των κομμάτων της ολιγαρχίας να το ανατρέψουν, παρότι έχοντας συγκεντρώσει τις δυνάμεις τους εντός του Κοινοβουλίου επιχειρούν για άλλη μία φορά να προκαλέσουν χάος, με την άρνησή τους να αποδεχτούν τις εξελίξεις και τη διάλυση του Κογκρέσου, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα καταφύγουν σε διεθνή φόρα κατηγορώντας τον Κορέα «για επίθεση ενάντια στους δημοκρατικούς θεσμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ