Σάββατο 6 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΙΣΙΟΝ
Επικυρώνει το νόμο 3371/05 των τραπεζιτών

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.--

Πληροφορίες θέλουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή - κατά το αναμενόμενο - να επικυρώνει τη διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων των τραπεζών και την απορρόφηση των ασφαλισμένων από το ΙΚΑ και το ΕΤΑΤ, γεγονός που επιφέρει κατακόρυφη συρρίκνωση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων δεκάδων χιλιάδων τραπεζοϋπαλλήλων. Σύμφωνα με αξιωματούχους της Επιτροπής, η έγκριση θα δοθεί κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη βδομάδα κατά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Πρόκειται για το σχέδιο της μεταρρύθμισης, βάσει του νόμου 3371 του 2005, το οποίο είχε κοινοποιηθεί στην Επιτροπή στις 6 Σεπτέμβρη 2006 και είχε απορριφθεί αρχικά. Ο νόμος, που ήδη εφαρμόζεται, υπάγει την κύρια ασφάλιση των εργαζομένων στις τράπεζες στο ΙΚΑ και της επικουρικής στο ΕΤΑΤ, απαλλάσσοντας έτσι τις τραπεζικές επιχειρήσεις από τις καταβολές στα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης με την καταβολή συγκεκριμένου ποσού.

Η Επιτροπή κατέληξε σε «θετική απόφαση», επικυρώνοντας τον ήδη ισχύοντα νόμο, μετά από σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και παρέμβασης του Ελληνα επιτρόπου, Σταύρου Δήμα... Η Κομισιόν δέχτηκε τη «νομιμότητα» του μέτρου έναντι των κανόνων ανταγωνισμού της Ενωσης, λόγω και της «κρισιμότητάς του στο πλαίσιο των γενικότερων αλλαγών που προωθούνται στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ