Κυριακή 7 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Κυριακή 7/10
  • «Ο Πεταλουδόσαυρος» του Ευγ. Τριβιζά, στο Θέατρο Βεάκη
    «Ο Πεταλουδόσαυρος» του Ευγ. Τριβιζά, στο Θέατρο Βεάκη
    Στην παιδική σκηνή του θεάτρου «Βεάκη» (Στουρνάρη 32, 210 5223.522) επιστρέφει ο «Πεταλουδόσαυρος», ένα από τα πιο ευφάνταστα παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά. Σκηνοθεσία - χορογραφία: Βασίλης Μυριανθόπουλος, μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, σκηνικά - κοστούμια: Χριστίνα Κωστέα. Παραστάσεις: Κυριακή (11π.μ. και 3μ.μ.).
  • «Με τον αέρα του βορρά» τιτλοφορείται η συναυλία της Ορχήστρας των Χρωμάτων (8.30μ.μ.), στο Μουσείο Μπενάκη (κτίριο Πειραιώς 138 και Ανδρονίκου). Θα παρουσιαστούν έργα των Σόλωνα Μιχαηλίδη, Κώστα Νικήτα, Χρήστου Σαμαρά, Αιμίλιου Ριάδη, Boris Papandopulo, Λίνας Τόνια. Διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης. Παράλληλα, το Αρχείο Ελλήνων Μουσουργών Θωμά Ταμβάκου διοργανώνει έκθεση δισκογραφίας του ελληνικής καταγωγής κορυφαίου Κροάτη μουσουργού Μπόρις Παπαντόπουλο.
  • Τα 30 του χρόνια κλείνει το γνωστό τζαζ στέκι της Αθήνας «Half Note» (Τριβωνιανού 17, Μετς, τηλ. 210 9213.310), που ξεκίνησε με τον εκρηκτικό μετρ του φανκ από τη Νέα Υόρκη Milo Z και την μπάντα του (μέχρι 11/10).
  • Στο Θέατρο «Badminton», δυο ακόμη βραδιές τάνγκο, από το αστέρι του κλασικού χορού, Julio Bocca, στο πλαίσιο της αποχαιρετιστήριας περιοδείας του.
Δευτέρα 8/10
  • Ο Σύλλογος «Φίλοι του Μουσείου Μάνης Μιχ. Κάσση» ξεκινά τις φετινές εκδηλώσεις του, στο εργαστήρι του γλύπτη (Τζιροπούλου 15, Ν. Φάληρο, τηλ. 210 4826.110), με τη διάλεξη του Δημήτρη Σταθακόπουλου «Η αρχαία ελληνική μουσική στο τρίπτυχο Ποίηση - Ρυθμός - Μουσικά Οργανα». Είσοδος ελεύθερη.
Τρίτη 9/10
  • «Συνέβη κι όποιος θέλει το πιστεύει» στο Μικρό Παλλάς
    «Συνέβη κι όποιος θέλει το πιστεύει» στο Μικρό Παλλάς
    Φωτογραφίες του Καμίλο Νόλλα από παλιά καπνεργοστάσια, περιλαμβάνει η έκθεση «Καπνομάγαζα: Αινίγματα, τάξη και κενότητα», που εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στο Μέγαρο Εϋνάρδου του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τράπεζας (Αγ. Κων/νου 20 και Μενάνδρου).
Τετάρτη 10/10
  • Είκοσι ζωγραφικά έργα (αυγοτέμπερες), παρουσιάζει η Φωτεινή Στεφανίδη στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Πρόκειται για έργα από τις ενότητες «Σαπφώ 12 ποιήματα», «Ερωτας και Πολιτεία» του Χρήστου Μπουλιώτη και «Ερως και Ψυχή» του Απουλήιου (μετάφραση: Ζωή Βαλάση).
Πέμπτη 11/10
  • Το «Συνέβη κι όποιος θέλει το πιστεύει» του Θοδωρή Αθερίδη, επαναλαμβάνεται στο «Μικρό Παλλάς», σε σκηνοθεσία του ίδιου. Μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη (αλφαβητικά): Βίκη Βολιώτη, Σμαράγδα Καρύδη, Γιώργος Κορμανός, Νατάσσα Κοτσοβού, Μιχάλης Μαρίνος και Χρήστος Πλαίνης. Τα σκηνικά είναι του Γιώργου Γαβαλά, τα κοστούμια της Εβελυν Σιούπη.
  • Παρουσιάζεται στον «Ιανό» (Σταδίου 24), στις 8μ.μ., το βιβλίο του Μανώλη Ρασούλη «Εδώ είναι του Ρασούλη». Θ' ακολουθήσει μουσική παράσταση με τον ίδιο το δημιουργό και τους Ναταλί Ρασούλη και Παντελή Θεοχαρίδη.
  • Κρητική παράδοση και ηλεκτρικά ρεύματα, στο «Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι, τηλ. 210 7560.102), με τη Γεωργία Βεληβασάκη και τον Αρη «Ζάρι» Ζαρακά.
Παρασκευή 12/10
  • Αυλαία στο «Ζυγό» (Κυδαθηναίων 22, τηλ. 210 3241.610), όπου ξεκινά τις εμφανίσεις της μια ακαταμάχητη ροκ συντροφιά. Επί σκηνής, οι Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Σάκης Μπουλάς, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας. Μαζί τους, οι Αλκης Κωνσταντόπουλος και Τάνια Κικίδη. Πρόγραμμα, κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή (10.30μ.μ.).
  • Εργο της Φωτεινής Στεφανίδη
    Εργο της Φωτεινής Στεφανίδη
    Στον Κάτω Χώρο του Θεάτρου του Νέου Κόσμου ανεβαίνει η παράσταση «Η Λαίδη Μάκβεθ του Μτσενσκ», βασισμένη στη νουβέλα του Νικολάι Λέσκοφ και στο λιμπρέτο της όπερας του Ντμίτρι Σοστακόβιτς - Κατερίνα Ισμαΐλοβα, σε διασκευή και σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα. Παίζουν: Μαρία Κεχαγιόγλου, Λαέρτης Μαλκότσης, Γιώργος Φριντζήλας, Δέσποινα Αναστάσογλου.
  • Οι «Socrates», το ιστορικό ροκ συγκρότημα επιστρέφει στο χώρο που ξεκίνησε, στο «Κύτταρο» (Ηπείρου 48 και Αχαρνών, τηλ. 210 8224.134). Μαζί τους, σήμερα και αύριο (10.30μ.μ.), οι «Blues Wire».
  • Στο «Gagarin» (Λιοσίων 205) δίνει συναυλία το κορυφαίο Αυστραλέζικο συγκρότημα «Saints».
  • Οι «Active Member» εμφανίζονται για ένα ακόμη διήμερο «στον Αέρα» (κεντρική πλατεία Πετρούπολης).
  • Εκθεση αφιερωμένη στην τέχνη του παραδοσιακού κοσμήματος από διάφορες περιοχές της γης (Αφρική, Ασία, Αραβία) εγκαινιάζεται (8μ.μ.) στο Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών ΑΠΘ. Πρόκειται για τα ωραιότερα λαϊκά κοσμήματα, από την ιδιωτική συλλογή της Λίζας Γραμματικοπούλου - Μούση.
Σάββατο 13/10
  • Εως 24/10 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50), φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής του καθηγητή Λεωνίδα Καλαμάρα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ