Τετάρτη 10 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Να σταματήσουν οι πολιτικές διώξεις στην Τουρκία

Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

Ερώτηση αναφορικά με τις πολιτικές διώξεις στην Τουρκία και ιδιαίτερα των μελών του Τουρκικού Κομμουνιστικού Κόμματος (ΤΚΡ), κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, με αφορμή τη σύλληψη της Kader Sahn, το Δεκέμβρη του περασμένου χρόνου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, στην Ερώτησή του, αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «στις 19.12.2006 συνελήφθη από τις τουρκικές αστυνομικές αρχές, στην πόλη Sarigazi, η Kader Sahin, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου σχετικά με την απάνθρωπη μεταχείριση των πολιτικών κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές, την οποία διέλυσαν βίαια οι αστυνομικές αρχές».

Σημειώνει ότι «το "αδίκημα" της Kader Sahin, ήταν ότι διαμαρτυρήθηκε για την παράνομη διάλυση της συνέντευξης. Ετσι κατασκευάστηκε εναντίον της ένα σαθρό κατηγορητήριο με ψευδείς κατηγορίες για δήθεν υποστήριξη τρομοκρατικής οργάνωσης, αντίσταση κατά της αρχής, βλάβη δημόσιας περιουσίας και χρήση εκρηκτικών. Η Kader Sahin αν και αφέθηκε ελεύθερη από το δικαστήριο στις 21.12.2006 ξανασυνελήφθη στις 18.1.2007, έπειτα από ένσταση του εισαγγελέα και παραμένει από τότε προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη της που έχει οριστεί για τις 18.10.2007».

Οπως υπογραμμίζει ο Θ. Παφίλης, «είναι φανερό ότι ο μοναδικός λόγος της δίωξης και της στέρησης της ελευθερίας της Kader Sahin είναι η ιδιότητά της του μέλους του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP) και η προσπάθειά της να υπερασπιστεί το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης».

Καταλήγοντας, καλεί το Συμβούλιο να απαντήσει ξεκάθαρα αν «καταδικάζει την πολιτική δίωξη της Kader Sahin από τις τουρκικές αρχές, καθώς και τη γενικότερη προσπάθειά τους να ποινικοποιούν και να διώκουν την ελευθερία της σκέψης, έκφρασης και πολιτικής δράσης, ιδιαίτερα των μελών του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας (TKP)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ