Πέμπτη 11 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, αντιπροσώπων στο Εργατικό Κέντρο και στην Ομοσπονδία πραγματοποιεί το Σωματείο Οικοδόμων της Πρέβεζας. Οι αρχαιρεσίες θα διαρκέσουν 4 μέρες. Ξεκινούν την Κυριακή 14 του Οκτώβρη στο Δήμο Φαναρίου (9 π.μ.-3 μ.μ.) και συνεχίζονται τη Δευτέρα (15/10), την Τρίτη (16/10) και την Τετάρτη (17/10) στο Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας από 6 μ.μ. έως 9 μ.μ.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ: Την ανάγκη οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα των εργαζομένων του κλάδου ανέδειξε η ΔΑΣ ΟΤΑ στο χτεσινό Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (ΠΟΕ ΟΤΑ) και κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση απεργιακών κινητοποιήσεων με το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ για εργασιακά, ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα. Πρόταση που απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας. Με τις ψήφους των ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ αποφασίστηκε η κήρυξη 24ωρης απεργίας την Παρασκευή 2 Νοέμβρη, αποχή το Σαββατοκύριακο και 48ωρη απεργία αμέσως μετά, στις 5 και 6 Νοέμβρη. Ομως με αιτήματα που όχι μόνο δεν έρχονται σε αντιπαράθεση με την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά διευκολύνουν και την εφαρμογή της, όπως συμβαίνει με το ζήτημα των ΒΑΕ.

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Την πλήρη κάλυψη των θέσεων εργασίας στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης με μόνιμο προσωπικό από τους ήδη συμβασιούχους απαιτεί το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατέθεσαν προς τους αρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές του Κόμματος Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου. Ζητούν, παράλληλα, να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς που έχει στήσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ο οποίος προχωρά σε πρόσληψη 750 εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, σε αντικατάσταση αυτών που έληξε η σύμβασή τους στη Διεύθυνση Καθαριότητας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον τομέα αυτό σε σύνολο περίπου 1.250 εργαζομένων οι 800 είναι συμβασιούχοι που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. «Αποδεικνύεται - σημειώνεται στην Ερώτηση - για μια ακόμη φορά ότι οι πλειοψηφίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ (ΚΕΔΚΕ κ.α.), προωθούν τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις των κυβερνήσεων (κατάργηση της σταθερής και μόνιμης δουλιάς, αλλαγή εργασιακών σχέσεων, ΣΔΙΤ, κλπ.)».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ