Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Συμφωνία «εξπρές» στην «Κράισλερ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Ενας ακόμη συμβιβασμός εάν όχι προδοσία των εργαζομένων εκ μέρους της ηγεσίας των Ενωμένων Εργατών στην Αυτοκινητοβιομηχανία (UAW); Μόλις έξι ώρες διάρκεσε η απεργία στην «Chrysler» («Κράισλερ») και η διοίκηση της αυτοκινητοβιομηχανίας και το συνδικάτο UAW κατέληξαν σε συμφωνία.

Σύμφωνα με στελέχη του συνδικάτου, η συμφωνία ακολουθεί το μοντέλο της συμφωνίας του συνδικάτου με την «General Motors Corp» (GM) και καλύπτει θέματα που αφορούν τους μισθούς, τις συντάξεις και την υγειονομική περίθαλψη για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους που εκπροσωπούνται από το UAW. Σύμφωνα με πηγές και από τις δύο πλευρές, η συμφωνία προβλέπει τη δημιουργία ενός ταμείου και ενός κοινού λογαριασμού για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους συνταξιούχους. Επίσης όπως και στην περίπτωση της GM όπου η συμφωνία τέθηκε υπό έγκριση και εγκρίθηκε οριακά, η συμφωνία υπόκειται στην έγκριση και των 49.000 συνδικαλισμένων εργαζομένων στην «Κράισλερ».

Δεν είναι λίγοι οι εργαζόμενοι που κάνουν λόγο για τη «συνδικαλιστική γραφειοκρατία» που «ξεπουλά σταδιακά τους εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια»... ενώ απομένει η «Ford Motor Co», η μόνη από τις λεγόμενες «Τρεις Μεγάλες» αυτοκινητοβιομηχανίες του Ντιτρόιτ που δεν έχει ακόμη διαπραγματευτεί με τους εργαζομένους της νέα συλλογική σύμβαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ