Παρασκευή 12 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Στην τελική φάση η συνταγματική αναθεώρηση

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

Η συνταγματική αναθεώρηση μονοπωλεί την πολιτική σκηνή της Βενεζουέλας και θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες και του Προέδρου του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα. Ο Κορέα πραγματοποιεί από χτες επίσημη επίσκεψη στη Βενεζουέλα για την υπογραφή σειράς διμερών συμφωνιών και την προώθηση της περιφερειακής συνεργασίας. Εντούτοις, η συνταγματική αναθεώρηση είναι ζήτημα φλέγον και στο Εκουαδόρ καθώς εισέρχεται στη διαδικασία της αλλαγής του Συντάγματος με τη Συντακτική Συνέλευση που θα αρχίσει τις εργασίες το Νοέμβρη.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης, Σίλια Φλόρες, ανακοίνωσε ότι η Μικτή Επιτροπή, αρμόδια για την εξέταση της αναθεώρησης των 33 άρθρων του Συντάγματος βρίσκεται από χτες σε διαρκή συνεδρίαση, όπου θα συζητήσει εξονυχιστικά άρθρο άρθρο τόσο τις προτάσεις του Προέδρου Τσάβες για την αναθεώρηση όσο και όσες έχουν κατατεθεί κατά τις ειδικές συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου. Παράλληλα, η Φλόρες τόνισε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες σφυγμομετρήσεις η συντριπτική πλειονότητα (70%) στηρίζει την ψήφιση της αναθεώρησης εν τω συνόλω και το 26% άρθρο άρθρο. Η πρόταση αναθεώρησης θα τεθεί μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σε λαϊκό δημοψήφισμα.

Τέλος, με ανακοίνωσή του το ΠΓ του ΚΚ Βενεζουέλας τόνισε ότι οι προτάσεις που κατέθεσαν οι κομμουνιστές στις 21 Σεπτέμβρη είναι για να ανοίξει ο διάλογος όχι μόνο εντός του Κοινοβουλίου, αλλά μεταξύ του λαού και των επαναστατών. Επίσης, ο Κάρλος Ακίνο, μέλος του ΠΓ τόνισε ότι «η επαναστατική διαδικασία στη Βενεζουέλα, ούτε ξεκινά ούτε τελειώνει με τη Συνταγματική αναθεώρηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ