Κυριακή 14 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ
Ούτε ώρα χαμένη μέχρι τις 7 του Νοέμβρη

Η κεντρική προκήρυξη - κάλεσμα του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ για το συλλαλητήριο της Αθήνας
Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες όλων των κλάδων, στους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, στους μετανάστες, να μπουν με αποφασιστικότητα στη μάχη για την Κοινωνική Ασφάλιση και να συμμετέχουν μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στις 7 Νοέμβρη σε όλη τη χώρα, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με την κεντρική του προκήρυξη μπροστά στις μάχες που έρχονται για το Ασφαλιστικό.

Το συλλαλητήριο στην Αθήνα ορίστηκε για τις 6 μ.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Αντίστοιχα, της Θεσσαλονίκης, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και του Πειραιά στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Λουδοβίκου (Ηλεκτρικός Σταθμός).

Ολόκληρη η προκήρυξη έχει ως εξής:

«Τώρα! Οργανωμένα, μαζικά, μαζί με το ΠΑΜΕ

  • Να καταδικάσουμε τον "κοινωνικό διάλογο" που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση σαν εργαλείο κατάργησης ασφαλιστικών δικαιωμάτων
  • Να εμποδίσουμε την αντιασφαλιστική επίθεση, να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα
  • Να απαιτήσουμε την κατάργηση των νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που αφαίρεσαν κοινωνικά - ασφαλιστικά δικαιώματα
  • Να διεκδικήσουμε Κοινωνική Ασφάλιση (συνταξιοδοτικά δικαιώματα, Υγεία, Πρόνοια) που ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εργατικών - λαϊκών οικογενειών.

Ολοι στο δρόμο του αγώνα.

Αυτή είναι η απάντηση στην επίθεση των δυνάμεων του κεφαλαίου.

Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ξήλωσαν βασικά ασφαλιστικά δικαιώματα, χρησιμοποιώντας τους νόμους Σιούφα το 1990 - 1993 και το νόμο Ρέππα το 2002.

Αύξησαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, επέβαλαν τα 65 χρόνια για χιλιάδες εργαζόμενους και ιδιαίτερα για τους νέους ασφαλισμένους, γυναίκες και άνδρες. Καθιέρωσαν ως όριο ηλικίας τα 67 χρόνια με το πρόσχημα της προαιρετικότητας. Μείωσαν τις συντάξεις, αύξησαν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, χάρισαν τεράστια ποσά στην εργοδοσία, άνοιξαν το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και ο δικομματισμός οικοδομούν ένα βάρβαρο ασφαλιστικό σύστημα, υποταγμένο στις ανάγκες και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αντιμετωπίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση σαν κόστος που εμποδίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη, την ανάπτυξη που έχει κριτήριο τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Προσαρμόζουν το ασφαλιστικό σύστημα στην επέκταση της μερικής απασχόλησης και των άλλων μορφών υποαπασχόλησης.

Σε αυτό το δρόμο η κυβέρνηση - με την αξιοποίηση των προκλητικών θέσεων της λεγόμενης "επιτροπής εμπειρογνωμόνων" - ετοιμάζει αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των συντάξεων, χειροτέρευση των προϋποθέσεων συνταξιοδότησης, ιδιαίτερα για τους νέους και τις γυναίκες.

Οι αντιασφαλιστικοί στόχοι περνάνε μέσα από συγκεκριμένα αντιλαϊκά μέτρα:

  • Εφαρμογή του νόμου 3029/2002 του ΠΑΣΟΚ για τη λεγόμενη "επέκταση του εργάσιμου βίου", που σημαίνει δουλιά μέχρι τα βαθιά γηρατειά, με άθλιους εργασιακούς όρους
  • Αφαίρεση δικαιωμάτων με το πρόσχημα της "αποκατάστασης αδικιών" και την ενοποίηση ασφαλιστικών ταμείων
  • Αποχαρακτηρισμό Βαρέων - Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, χτύπημα των αναπηρικών συντάξεων
  • Αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών
  • Μείωση του ποσοστού υπολογισμού της σύνταξης σε σχέση με το μισθό και υπολογισμό της σύνταξης με βάση το μέσο όρο των μισθών μιας μεγάλης περιόδου ή και επί του συνόλου του εργάσιμου βίου

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ευθύνη για τα οικονομικά των Ταμείων.

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι. Οι κυβερνήσεις, το κράτος και η πλουτοκρατία.

Αυτοί έχουν ευθύνες για την υψηλή ανεργία, την υποαπασχόληση, την ανασφάλιστη εργασία και την εισφοροδιαφυγή που φτάνει τα 5,8 δισ. ευρώ.

Αυτοί έχουν ευθύνη για τη λεηλασία των αποθεματικών των Ταμείων και τη χρησιμοποίησή τους στο χρηματιστηριακό και τραπεζικό τζόγο.

Αυτοί έχουν ευθύνη για την υποχρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τη χρησιμοποίηση των Ταμείων για τη χρηματοδότηση της Υγείας - Πρόνοιας.

Η Εργατική Τάξη έχει μεγάλη πείρα και θα αντιπαλέψει κάθε προσπάθεια διάσπασης που επιχειρεί η κυβέρνηση με το διαχωρισμό των εργαζομένων, για να περάσουν τα αντιασφαλιστικά μέτρα και να χτυπηθούν τα δικαιώματα της νέας γενιάς.

Εχουμε ευθύνη για τα παιδιά μας, έχουμε ευθύνη για τις οικογένειές μας, για την τάξη μας, για τα δικαιώματα του λαού μας.

Συντονίζουμε τον αγώνα μας σε κλαδικό, τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο. Συγκροτούμε Επιτροπές Αγώνα. Αναπτύσσουμε κοινή δράση με τη μικρομεσαία αγροτιά και τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης. Βάζουμε βάσεις για κλιμάκωση της πάλης.

Καμιά εμπιστοσύνη στις ηγεσίες του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ είναι συνυπεύθυνες για την ανατροπή των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, στηρίζουν τον νόμο Ρέππα, συμφωνούν με τη λογική του "κοινωνικού διαλόγου", που αποσκοπεί στον αφοπλισμό του εργατικού κινήματος. Η απόφαση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ να πάρει μέρος στον "κοινωνικό διάλογο" πρέπει να απαντηθεί με μαζική αντίδραση των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι είναι οι παραγωγοί του πλούτου.

Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες και απαιτούν να ικανοποιηθούν. Αυτή είναι η γραμμή πάλης του ΠΑΜΕ και σε αυτή τη γραμμή μπορούν να συσπειρωθούν και να δράσουν χιλιάδες συνάδελφοί μας».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Το μέλλον των συντάξεων μέσα από μια απόφαση της ΕΕ (2013-08-03 00:00:00.0)
Το μέλλον των συντάξεων μέσα από μια απόφαση της ΕΕ (2013-08-03 00:00:00.0)
Να αντιπαλέψουμε τη νέα θύελλα (2006-05-10 00:00:00.0)
Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ στην ίδια αντιλαϊκή ρότα (2006-03-14 00:00:00.0)
Πλατιά δράση ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση (2005-02-10 00:00:00.0)
Κατεδάφιση των πάντων και για όλους (2001-04-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ