Κυριακή 10 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
24ΩΡΟ
Διεκδικούμε, δεν κλαψουρίζουμε

Οι κατά καιρούς καύσωνες που μας ταλαιπώρησαν φέτος το καλοκαίρι, είναι φυσικά φαινόμενα που βέβαια εάν δεν τα προσέξεις και δεν προφυλαχτείς, μπορούν να αποβούν και θανατηφόρα. Ομως είναι στο χέρι σου να μπορέσεις να τ' αποφύγεις και να ξεπεράσεις τον κίνδυνο. Από τον κίνδυνο όμως που προέρχεται από εκείνον τον πολιτικό κυβερνητικό «καύσωνα» - που μας καίει χρόνια τώρα - πώς είναι δυνατόν να προστατευτείς;

Τα αντεργατικά, αντικοινωνικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εναντίον του λαού, την κάνουν σαφώς πιο επικίνδυνη και από τα «φυσικά φαινόμενα». Οι συνταξιούχοι, ως απόμαχοι της δουλιάς και της ζωής που είναι, έχουνε δοκιμάσει όλων των ειδών τα «φαινόμενα» στην πλάτη τους, από σκληρή δουλιά, μέχρι πολέμους και πολλών ειδών άλλες δοκιμασίες. Γι' αυτό και στο τέλος του βίου τους, απαιτούν και είναι απόλυτα δίκαιο, να απολαμβάνουν όλα όσα στερήθηκαν νέοι, δουλεύοντας. Και όμως, αντί για όλα αυτά που έχουν προσφέρει εργαζόμενοι να ανταμειφθούν για τους κόπους τους, έρχεται η ίδια η πολιτεία, και μάλιστα μια κυβέρνηση, όπως η σημερινή, η οποία με το «έτσι θέλω» έχει ανακηρυχτεί σε «σοσιαλιστική», τους ξεχνά και τους παραπετά σε δεύτερη μοίρα, τους εμπαίζει και τους ξυλοκοπά όταν της γίνονται και πολύ «ενοχλητικοί». Ομως οι συνταξιούχοι έχουν και αυτοί τη δική τους πολιτική, που τους υπαγορεύει να βρίσκονται πάντα όρθιοι και να αγωνίζονται με το ανυπέρβλητο σθένος τους, για τα δίκια τους.

Το έχουμε αποδείξει πολλές φορές, ότι δεν το «βάζουμε κάτω». Εχουμε αντιμετωπίσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της κυβέρνησης (βλέπε ΜΑΤ), που με πολύ «τρυφερότητα» στέλνει εναντίον μας, όταν διαμαρτυρόμαστε στους δρόμους για τις συντάξεις πείνας που μας δίνει. Εμείς πάλι, με τη σειρά μας, δεν πτοούμαστε και συνεχίζουμε τον αγώνα μας, γιατί έτσι έχουμε μάθει, να διεκδικούμε δηλαδή και όχι να κλαψουρίζουμε.

Γ. ΒΑΓΓΕΛΑΚΟΣ
Κερατσίνι Πειραιάς

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ