Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ
Προσφυγή για το λατομείο

Την ακύρωση της απόφασης του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, με την οποία ανακαλεί προηγούμενη διακοπή της λειτουργίας του λατομείου της εταιρείας «Λατομεία Μαρκόπουλου» στη θέση Ντάγκλα, ζητά πολιτιστικός σύλλογος του Μαρκόπουλου με προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η απόφαση του νομάρχη είναι αντισυνταγματική και παράνομη και πως η συγκεκριμένη περιοχή από το 1989 υπάγεται στην απόλυτη προστασία των ορεινών όγκων της Λαυρεωτικής χερσονήσου. Παράλληλα, επισημαίνουν την παρελκυστική πολιτική του νομάρχη Ανατολικής Αττικής, ο οποίος το τρίτο δεκαήμερο του περασμένου Γενάρη με απόφασή του σφράγισε τις εγκαταστάσεις του εν λόγω λατομείου. Ωστόσο, αργότερα ο ίδιος νομάρχης ανακάλεσε την προηγούμενη απόφασή του δίνοντας προθεσμία οκτώ μηνών για τη μετεγκατάσταση του λατομείου.

Στα τέλη του περασμένου Αυγούστου μετά από ισχυρή έκρηξη στο λατομείο - όπου υπήρχαν και τραυματισμοί - ο νομάρχης διέταξε τη διακοπή της λειτουργίας του, αλλά στις 18 Σεπτέμβρη επέτρεψε εκ νέου τη λειτουργία του λατομείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ