Τετάρτη 17 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ
Καταγγέλλουν την υποκρισία του ΣΥΝ

Ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΠ του ΚΚΕ

Την υποκρισία του ΣΥΝ, καθώς και τη διγλωσσία του, αφού άλλα λένε οι δημοτικοί του σύμβουλοι και άλλα οι βουλευτές του για την τύχη της έκτασης των πρώην Λιπασμάτων Δραπετσώνας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Αχτιδική Επιτροπή Δυτικών Συνοικιών της ΚΟΠ του ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης και Θ. Δρίτσας με επιστολή τους στους δημάρχους, στο νομάρχη και στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, ζητούν με «αγωνία» μη χαθεί η Λιμενοβιομηχανική ζώνη (πρώην Λιπάσματα) και να αναπτυχθεί κίνημα για να επιτευχθεί ο «απόλυτα αναγκαίος στόχος».

«Το ψέμα όμως» - τονίζεται στην ανακοίνωση της Αχτιδικής Επιτροπής - «έχει κοντά ποδάρια». Και εξηγεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «για το θέμα των πρώην Λιπασμάτων έχει αλλάξει θέση τρεις φορές μέσα σε δύο μήνες». Ενώ λοιπόν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δραπετσώνας τα μέλη του ΣΥΝ και δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας συμφώνησαν στην εμπορευματοποίηση της έκτασης και στην κατασκευή μαρινών, πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, προεκλογικά και για λόγους προφανούς ψηφοθηρίας, ο ίδιος ο Π. Λαφαζάνης σε συγκέντρωση στη Δραπετσώνα μίλησε για μετατροπή του χώρου σε Ενιαίο Αλσος. Φυσικά, επειδή το Ενιαίο Αλσος δεν έχει μεγάλη επενδυτική αξία, έρχεται να καθησυχάσει τους ιδιώτες αλλάζοντας για τρίτη φορά τη θέση του, μετεκλογικά πια, βάζοντας την ανάπτυξη μιας σειράς δραστηριοτήτων στη συγκεκριμένη περιοχή στο πλαίσιο της «πλέον αναπτυξιακής επένδυσης για τη σημερινή πραγματικότητα στον Πειραιά και στην Αττική».

Είμαστε - καταλήγει η ανακοίνωση - κάθετα αντίθετοι σε όποια μορφή εμπορευματοποίησης, ενώ ταυτόχρονα προβάλλουμε την άποψη ότι η πολιτική χρήσης της γης έχει αφετηρία την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων και την κοινωνική ευημερία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ