Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Επιβαρυντικά για τη Λάρυμνα τα σχέδια της ΔΕΗ

Τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από το ενδεχόμενο υλοποίησης των σχεδιασμών της ΔΕΗ, για δημιουργία ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στη Λάρυμνα, επισημαίνει το ΚΚΕ με Ερώτηση των βουλευτών του Τ. Τσιόγκα, Γ. Μαρίνου και Ν. Γκατζή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και ΠΕΧΩΔΕ, με την οποία ζητείται η μη δημιουργία της μονάδας.

Η Ερώτηση αναφέρει: «Στην περιοχή της Λάρυμνας η ΔΕΗ σε συνεργασία με τη ΛΑΡΚΟ προτίθεται να δημιουργήσει μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος 800 ΜW. Η παραπάνω παραγωγή ρεύματος θα προέλθει πιθανά από την καύση λιθάνθρακα με σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

Το περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής είναι ήδη επιβαρυμένο, λόγω της λειτουργίας του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, που απορρίπτει τη σκουριά στη θάλασσα, που δε λειτουργεί τα φίλτρα στις καμινάδες της, την ασύδοτη, ανεξέλεγκτη δραστηριότητα των αμμοβολών και το συνωστισμό των ιχθυοκαλλιεργειών στον κόλπο. Δεν αντέχει πλέον η περιοχή άλλη επιβάρυνση με τη μονάδα παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ με οποιαδήποτε καύσιμη ύλη, σ' αυτό αντιδρούν όλοι οι κάτοικοι».

Οι τρεις βουλευτές ερωτούν τον κάθε υπουργό: «Τι άμεσα μέτρα θα πάρει για την υφιστάμενη περιβαλλοντική επιβάρυνση, αλλά και σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει ώστε να μη γίνει στην περιοχή η μονάδα παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ