Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΛΥΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ
Με συντονισμένο αγώνα διεκδικεί λύσεις

Συγκέντρωση χτες στα Οινόφυτα, αύριο Κυριακή στο Δήλεσι

Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Οινόφυτα
Από τη χτεσινή εκδήλωση στα Οινόφυτα
Η λήψη άμεσων και ουσιαστικών μέτρων, για το τεράστιο πρόβλημα του μολυσμένου νερού στην ευρύτερη παρα-Ασώπεια περιοχή, πρέπει να αποτελέσει ζήτημα διεκδίκησης και αγώνα των κατοίκων και των εργαζομένων. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της χτεσινής συγκέντρωσης - συζήτησης της Επιτροπής Αγώνα για το μολυσμένο νερό του Ασωπού, στα Οινόφυτα, στο Λύκειο της πόλης. Συγκέντρωση, που ήρθε σαν συνέχεια των αντίστοιχων πρωτοβουλιών σε Θήβα και Αυλίδα.

Ο Βαγγέλης Ξένος, μέλος της Επιτροπής, τόνισε ότι η ενημέρωση των κατοίκων, η προβολή του θέματος, ο συντονισμός της δράσης και οι επερχόμενοι αγώνες προς κάθε κατεύθυνση, είναι οι κύριες δράσεις της Επιτροπής. «Είναι ανάγκη - επισήμανε - να βρούμε τρόπους οργάνωσης και αγώνα των κατοίκων και των εργαζομένων για το θέμα». Σημείωσε, δε, ότι το πρόβλημα αυτό αφορά το σύνολο των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής από τη Θίσβη μέχρι τα Οινόφυτα, από την Αυλίδα μέχρι τον Ωρωπό.

Κεντρικοί ομιλητές ήταν οι επιστήμονες Θανάσης Παντελόγλου και Παναγιώτης Ρωμανάς, οι οποίοι αναφέρθηκαν, όχι μόνο στο τι σημαίνει η μόλυνση του νερού και του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα, αλλά και ποιοι είναι υπεύθυνοι. Ξεκαθάρισαν ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν έχει κανένας δικαίωμα να το μολύνει, ενώ σημείωσαν ότι από τις κυβερνήσεις μέχρι και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλοι έχουν αναλογικά μερίδιο ευθύνης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Το ζήτημα του νερού - σημειώθηκε - είναι ενταγμένο στην πολιτική ανάπτυξης των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίες, στο όνομα του κέρδους και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, αδιαφορούν για την υγεία και τη ζωή του εργαζόμενου λαού.

Οι δράσεις της Επιτροπής συνεχίζονται και αύριο με νέα συγκέντρωση στην πλατεία στο Δήλεσι, στις 12 το μεσημέρι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ