Σάββατο 20 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ
Τίμησαν τους εξόριστους του Αϊ - Στράτη

Με την ελπίδα να καλυτερεύσει ο καιρός για να φθάσουνε μέχρι το μνημείο των νεκρών συντρόφων εξορίστων που πέθαναν στον Αϊ - Στράτη, ξεκίνησαν το απόγευμα της περασμένης Κυριακής οι προσκυνητές - αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, απόγονοι αντιστασιακών και Φίλοι της Αντίστασης που ήθελαν να αποτίσουν φόρο τιμής σ' αυτούς που έδωσαν και τη ζωή τους για να ζήσει ο λαός μας καλύτερες μέρες.

Το προβλεπόμενο ταξίδι της Δευτέρας 15 Οκτώβρη από Λήμνο στον Αϊ - Στράτη, λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών μεταφέρθηκε και οι προσκυνητές εκδρομείς συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο πεσόντων στη Μύρινα όπου και απέτισαν φόρο τιμής στους νεκρούς εξόριστους, έχοντας στη σκέψη τους το Λόφο του Αϊ - Μηνά με τον ομαδικό τάφο στον οποίο είναι γραμμένα τα μηνύματα των νεκρών εξορίστων.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Μπουλμπούλης ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της θυσίας των εξορίστων του Αϊ - Στράτη και στα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκαν. Ο ομιλητής ξεσκέπασε την υποκρισία των κομμάτων του δικομματισμού που, τα τελευταία χρόνια, αποτίουν τιμές στους νεκρούς εξορίστους κομμουνιστές και την ίδια στιγμή υπογράφουν συμφωνίες, στα πλαίσια της ΕΕ, που καταργούν δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των εργαζομένων και του λαού. Αποσαφήνισε, ωστόσο, ότι τα οράματα για τα οποία πάλεψαν οι εξόριστοι του Αϊ - Στράτη και οι αγωνιστές στα άλλα ξερονήσια δεν εκπληρώθηκε και είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχίσουμε τους αγώνες τους διατηρώντας την ιστορική μνήμη ζωντανή.

Κατατέθηκαν στεφάνια από εκπροσώπους των τοπικών παραρτημάτων ΠΕΑΕΑ, από τη ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Η εκδήλωση έκλεισε με το «Επέσατε θύματα αδέλφια εσείς...» και τον Εθνικό Υμνο. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης, ο οποίος και συνόδεψε τους προσκυνητές σε όλο το ταξίδι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ