Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ
Η επιτυχία τους προϋπόθεση για κλιμάκωση του αγώνα

Με αποφασιστικότητα και απαιτητικότητα οι ταξικές δυνάμεις δίνουν τη μάχη σε όλη τη χώρα

«Ολοι να βγούμε στους δρόμους, να τους σταματήσουμε! Με το ΠΑΜΕ της αντίστασης οργανώνουμε την πάλη μας...!». Με μια ντουντούκα να μη σταματά ούτε στιγμή να καλεί σε αγώνα ενάντια στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα, οι ταξικές δυνάμεις «όργωσαν» το περασμένο Σάββατο το κέντρο της Αθήνας με πικετοφορία που ξεκίνησε από την Ομόνοια.

Η ανακοίνωση για το συλλαλητήριο στις 7 του Νοέμβρη έφτασε παντού: Στους εργαζόμενους και στους περαστικούς, στα λεωφορεία, σε κάθε αυτοκίνητο που περνούσε, στους μαγαζάτορες της οδού Αθηνάς, στη Βαρβάκειο Αγορά. Πολλοί άπλωναν το χέρι, έπαιρναν να διαβάσουν. Το κάλεσμα ήταν αποφασιστικό, ξεκάθαρο: «Μας λένε ότι ζούμε πολύ, να δουλεύουμε μέχρι τα 70. Τα παιδιά μας δε θα 'χουν καθόλου δικαιώματα!... Να ξεσηκωθούμε όλοι! Στις 7 του Νοέμβρη όλοι στους δρόμους, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης». Ανεβαίνοντας την Ερμού η κινητοποίηση κατέληξε στο Σύνταγμα, δίνοντας το σύνθημα για να ενταθούν οι ρυθμοί δουλιάς ώστε μέχρι τις 7 του Νοέμβρη να μη μείνει εργάτης που να μην πάρει το κάλεσμα του ΠΑΜΕ.

Η πικετοφορία του Σαββάτου ήταν μια μόνο από τις εκατοντάδες δραστηριότητες που αυτές τις μέρες αναπτύσσουν οι ταξικές δυνάμεις σε τόπους δουλιάς και γειτονιές, χτίζοντας την επιτυχία των συλλαλητηρίων στις 7 του Νοέμβρη και την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα για την Κοινωνική Ασφάλιση. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Δημαρχείο). Στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στις 6.30 μ.μ., στον Ηλεκτρικό Σταθμό.

Στη Θεσσαλονίκη, τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις ψυχοκοινωνικές δομές, μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση, ενώ σε συγκρότηση Επιτροπής Αγώνα προχώρησαν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Σωματείου «Ερμής».

Πολύμορφη δράση

Η πικετοφορία περνάει μέσα από τη Βαρβάκειο Αγορά
Η πικετοφορία περνάει μέσα από τη Βαρβάκειο Αγορά
Τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται οι παρακάτω, ανάμεσα σε άλλες, δραστηριότητες:

Σήμερα, Τρίτη 23/10

  • Πικετοφορία από τη Γραμματεία Κιλκίς του ΠΑΜΕ, στις 6.30 μ.μ., στον πεζόδρομο της πόλης
  • Πικετοφορία στο 5ο και 6ο Διαμέρισμα της Αθήνας από την Επιτροπή Αγώνα Σωματείων και Μαζικών Φορέων, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Αμερικής
  • Σύσκεψη από την κλαδική επιτροπή Υγείας του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο
  • Σύσκεψη από τη Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΠΑΜΕ, στο Μενίδι, στις 7 μ.μ., στα γραφεία των οικοδόμων
  • Σύσκεψη από τη Γραμματεία Λαυρεωτικής του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο

Αύριο, Τετάρτη 24/10

  • Κοινές συσκέψεις από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού Αθήνας και το Σύνδεσμο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στις 11 π.μ. και στις 5 μ.μ. (προκειμένου να διευκολυνθούν όλοι οι εργαζόμενοι των κλάδων που δουλεύουν σε βάρδιες), στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού (Γλάδστωνος 3, στοά Φέξη - Ομόνοια)
  • Σύσκεψη από τη Γραμματεία Μενιδίου - Ανω Λιοσίων του ΠΑΜΕ, στα Ανω Λιόσια, στις 6.30 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων
  • Σύσκεψη από τη Γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ, στις 7.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Γιαννιτσών
  • Εκδήλωση - συζήτηση από τη Γραμματεία Σερρών του ΠΑΜΕ, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο των Σερρών. Θα μιλήσει ο Σ. Ζαριανόπουλος, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της Διοίκησης της ΓΣΕΕ
  • Σύσκεψη από τις Γραμματείες Γυναικών και Νέων του ΠΑΜΕ, στις 6 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων

Την Πέμπτη 25/10

  • Σύσκεψη του Συντονιστικού σωματείων και μαζικών φορέων της Γλυφάδας, στις 7 μ.μ., στο Συνδικάτο Οικοδόμων, Παράρτημα Γλυφάδας
Οι περιοδείες στην Αθήνα

Το πρόγραμμα των εξορμήσεων και περιοδειών στην Αθήνα σήμερα και αύριο είναι το εξής:

Σήμερα, Τρίτη: Προαστιακός (Λεωφόρος Δημοκρατίας), Γενικό Κρατικό, ICAP, ξενοδοχεία «Ομόνοια», «Ακροπόλ», «Λα Μιράζ», «Λυκαβηττός», φαρμακαποθήκες ΒΙΑΝΕΞ, «Μαρινόπουλος», «Ηλιοφάρμ», «Φάρμακον», εταιρείες «Λιντλ», «Δρακουλάκης», ΓΚΡΑΝΤΕΞ, TASTY FOODS.

Αύριο, Τετάρτη: Μετρό (Ελληνικό), ΔΕΛΤΑ Singular, επιχειρήσεις επισιτισμού στο Κολωνάκι, «Αλφα Πίτσα», NOVARTIS, UNIFARMA, «Παπανικολόπουλος», «Πράκτικερ» (Ελληνικό), ΕΛΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ