Τρίτη 23 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Να αρθεί ο αμερικανικός αποκλεισμός κατά της Κούβας

Εκκληση της Κρατικής Δούμας προς όλα τα Κοινοβούλια του κόσμου

Η Κρατική Δούμα της Ρωσίας ενέκρινε στις 18/10 (με 361 ψήφους «υπέρ», στους 450) Εκκληση προς τους βουλευτές των κρατών - μελών του ΟΗΕ καθώς και προς τις διεθνείς κοινοβουλευτικές οργανώσεις σχετικά με την αναγκαιότητα της άρσης του οικονομικού αποκλεισμού κατά της Κούβας. Η Κρατική Δούμα στην έκκλησή της χαρακτηρίζει τον οικονομικό αποκλεισμό της Κούβας σαν πράξη βάναυσης πίεσης των ΗΠΑ κατά ενός κυρίαρχου κράτους.

Στην έκκληση αναφέρεται πως κατά τη διάρκεια των τελευταίων 15 χρονών οι ΗΠΑ, καταπατώντας αναγνωρισμένες από όλους αρχές και κανόνες του διεθνούς δικαίου, καθώς και τις αρχές του καταστατικού του ΟΗΕ και αγνοώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη, καταπατούν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ σχετικά με την απαράδεχτη οικονομική επιβολή κατά της Δημοκρατίας της Κούβας.

Οι Ρώσοι βουλευτές σημειώνουν πως -σύμφωνα με τις αρχές της Κούβας- σε συνθήκες αποκλεισμού γεννήθηκαν τα δύο τρίτα του σημερινού πληθυσμού της Κούβας. Το οικονομικό εμπάργκο εμποδίζει τη φυσιολογική λειτουργία όλων των αναγκαίων συστημάτων εξασφάλισης της ζωής του πληθυσμού, όπως είναι η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η επιστήμη, οι μεταφορές, οι επικοινωνίες. Το συνεχιζόμενο εμπάργκο προκαλεί σοβαρές παρενέργειες στην οικονομία της Κούβας και στρέφεται και εναντίον των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων τρίτων κρατών.

Τέλος, στην Εκκλησή τους καλούν τους βουλευτές των κρατών - μελών του ΟΗΕ και τις διεθνείς κοινοβουλευτικές οργανώσεις να καταδικάσουν τις ΗΠΑ για την πολιτική τους απέναντι στην Κούβα και να καλέσουν τις ΗΠΑ να σεβαστούν τις αρχές του διεθνούς δικαίου, σταματώντας άμεσα το εμπάργκο κατά της Κούβας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ