Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Αποθέματα ανοχής

Ευτυχώς που η ζωή έχει και τα φαιδρά της - αν το πεις έτσι - αλλιώς θα είχε καταντήσει ρουτίνα, μονότονη και αδιάφορη. Μόνο - βρε αδελφέ - το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο Παπάς! Παρατράβηξε το σίριαλ της εκλογής αρχηγού κι εμείς οι αδιάφοροι, πόσα αποθέματα ανοχής, μπορεί ακόμα να έχουμε; Περιμένουμε την 11η του Νοέμβρη, να ησυχάσουμε επιτέλους. Να βγάλουνε τον αρχηγό τους και να κοιτάξουμε κι εμείς τις δουλιές μας. Εχει τόσα προβλήματα ο τόπος κι έτσι που ανακατεύεται ο χυλός κοντεύει να πιάσει τσίκνα. Τι μεγαλοστομίες είναι αυτές; Τώρα το ΠΑΣΟΚ του χτες δεν τους ενδιαφέρει, λες και δεν το υπηρετήσανε από υψηλές θέσεις.

Αυτοί, βουλευτές και διάφορα στελέχη, που μιλάνε με τόσο πάθος για τον ένα υποψήφιο αρχηγό, αφήνουν ταυτόχρονα να φανεί ένα βαθύ μίσος για τον άλλον...! Θα βγούνε μεθαύριο και θα φωνάζουνε «Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο δυνατό». Ποιον θα προσπαθήσουνε να πείσουνε; Ενα άτυπο ντιμπέιτ ανάμεσα στους δύο - ο τρίτος δε χωρά - μια απέχθεια και μια οξύτητα κάτω από υποδόρια ειρωνικά μειδιάματα. Φτηνή τροφή για κυνηγούς σκανδάλων.

Στη μετεκλογική εποχή αυτή την περίοδο, υπάρχει ένας γενικός αναβρασμός, μια διάχυτη δυσαρέσκεια μέχρι κι αγανάκτηση, που όσο πάει διευρύνεται κι έχει αντίκτυπο και στο ίδιο το κυβερνών κόμμα. Ο «κοινωνικός διάλογος» είναι στην επικαιρότητα, με όλα τα ευτράπελά του. ΠΑΣΟΚ - εδώ υπάρχει ΠΑΣΟΚ - και ΣΥΡΙΖΑ αποχωρούν προφασιζόμενοι... μη διάθεση αναλογιστικών μελετών... τρέχα γύρευε για να επανέλθουν με το πρώτο χτύπημα της καμπάνας. Αυτό το λένε τακτική ή πολιτική της τακτικής!

Η έκρηξη της τιμής του πετρελαίου στα 90 δολ. το βαρέλι, σημαίνει καινούριο χαράτσι στη ΔΕΗ γύρω στο 22% και σ' άλλους τομείς, σημαίνει βαρύς και παγωμένος χειμώνας για τους εργαζόμενους. Η φημολογία αύξησης του ΦΠΑ σηματοδοτεί καινούριους βαρύτερους φόρους. Εκρυθμη η κατάσταση στην Παιδεία. Γενικεύεται η αναταραχή. Ενα μετά τ' άλλο τα σχολειά θα κλείνουν με ολοένα αυξανόμενη συμμετοχή των μαθητών. Η ακρίβεια με τάσεις ανοδικές, οι πυρόπληκτοι περιμένουνε ακόμα βοήθεια στη λύση των προβλημάτων τους!

Σαμπάνιες και χαρές στη Λισαβόνα για τη χειραγώγηση και χαράτσωμα των λαών, με τη «Μεταρρυθμιστική Συνθήκη» σε αντιστάθμισμα του «ευρωσυντάγματος»! Το Σκοπιανό βαθύ αγκάθι που αγκυλώνει και «η κατάσταση αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό». Αναταραχές στα εσωτερικά του κόμματος (βλέπε Πολύδωρα). Δαιμονοποιείται το όριο της ελεύθερης έκφρασης, κατά τους βουλευτές της ΝΔ και έρχεται ανταπάντηση με απειλές για νέες εκλογές! Πόσα αποθέματα αντοχής κι ανοχής μπορεί να έχει ο ελληνικός λαός και ειδικά οι εργαζόμενοι που καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο;


Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ