Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΘΙΓΓΑΝΟΙ ΖΕΦΥΡΙΟΥ
Ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες

Στην περιοχή Λίμνη έκανε περιοδεία κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή περιοδεία
«Δεν αντέχουμε άλλο να ζούμε μέσα στις λάσπες και τα νερά. 20 χρόνια υποσχέσεις ακούμε πριν τις εκλογές και από τη ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ».

Αυτά τα λόγια αγανάκτησης των αθιγγάνων στην περιοχή Λίμνη στο Ζεφύρι ήρθαν να επιβεβαιώσουν την εγκατάλειψη που βιώνουν, αναγκασμένοι να ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Κάτι για το οποίο ευθύνονται οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι παρατάξεις των κομμάτων που έχουν περάσει από τις διοικήσεις του δήμου τα τελευταία χρόνια.

Αγανάκτηση που εκφράστηκε με τον πιο έντονο τρόπο από τους αθιγγάνους μιλώντας με το βουλευτή του ΚΚΕ Δήμο Κουμπούρη, ο οποίος μαζί με κλιμάκιο του Κόμματος και τον Δήμήτρη Τσιουμπρή, δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης «Δημοκρατικός Συνδυασμός Ζεφυρίου», περιόδευσε χτες το απόγευμα στην περιοχή.

Στην περιοχή οι υποδομές είναι ανύπαρκτες. Χωρίς δρόμους και αποχέτευση, με λασπολακκούβες παντού και στάσιμα νερά που αποτελούν εστίες μόλυνσης, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ζουν σε παράγκες και φτώχεια. Με χωράφια γεμάτα σκουπίδια δημιουργώντας μικρές χωματερές.

Στη συγκέντρωση που έγινε ο Δ. Κουμπούρης τόνισε: «Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν τεράστιες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση και τη γνωρίζουν πολύ καλά. Γι' αυτό μην περιμένετε κανένα πρόβλημα να λυθεί αν δεν οργανωθείτε, δεν κινητοποιηθείτε και δεν απαιτήσετε να λυθούν τα προβλήματα. Η δύναμη είναι σε εσάς». Να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, κάλεσε τους συγκεντρωμένους ο Δ. Τσιουμπρής στην παρέμβαση, και να απαιτήσουν τη λύση των προβλημάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ