Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Τα αγροτοδικεία δεν πτοούν τους πυρόπληκτους αγρότες

Με νομοθετική ρύθμιση να σταματήσουν, αμέσως, οι δικαστικές διώξεις σε βάρος των αγωνιστών της μικρομεσαίας αγροτιάς

Την πολιτική ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων, όπως εκφράστηκε και με τις εξοντωτικές ποινές που επιβλήθηκαν σε αγρότες της Αιγιαλείας, καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση. Η ΠΑΣΥ αναφέρει:

«Οι εξοντωτικές ποινές που επέβαλε το Πρωτοδικείο Αιγίου σε 13 αγρότες της Αιγιαλείας, επειδή το 2004, διεκδίκησαν αγωνιστικά την αποκατάσταση των πυρόπληκτων αγροτών της περιοχής τους, από πυρκαγιές του 2000 και την καταβολή των επιδοτήσεων του ελαιολάδου, εσοδείας 2002 και 2003, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσπαθεί με τα αγροτοδικεία, την καταστολή και την τρομοκρατία, να επιβάλλει την αντιαγροτική της πολιτική.

Με τα αγροτοδικεία η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ, δε θέλει μόνο να τιμωρήσει τους αγρότες που συμμετείχαν στις αγροτικές κινητοποιήσεις, αλλά επιδιώκει να αποτρέψει νέους αγώνες που θα προκαλέσει η συνέχιση της αντιαγροτικής πολιτικής και η άρνησή της να αποζημιώσει το σύνολο των ζημιών των πυρόπληκτων αγροτών.

Αυτούς τους στόχους υπηρετούν άλλες τέσσερις, τουλάχιστον, δίκες που εκκρεμούν μόνο στην περιοχή της Αιγιαλείας, με κατηγορούμενους 50, περίπου, μικρομεσαίους αγρότες, πολλοί από τους οποίους έχουν καταδικαστεί με αναστολή και μια νέα καταδίκη θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά.

Ομως, με την έκταση και το περιεχόμενο που έχουν προσλάβει τα αγροτοδικεία, στα οποία έχουν συρθεί πάνω από 10.000 μικρομεσαίοι αγρότες, πολλοί από τους οποίους καταδικάστηκαν, έχει δημιουργηθεί ένα τεράστιο δημοκρατικό πρόβλημα, που αμφισβητεί στοιχειώδη λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα.

Η ΠΑΣΥ προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι τα αγροτοδικεία και η επίδειξη αυταρχισμού ακόμα και στους πυρόπληκτους αγρότες, θα έχουν αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που επιδιώκει. Κι αυτό γιατί οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι και να υποταχθούν στην πολιτική που τους ξεκληρίζει.

Απαιτεί από την κυβέρνηση και τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος όταν ήταν στην αντιπολίτευση, για μικροκομματικούς λόγους, συμμετείχε, εποχούμενος, στις αγροτικές κινητοποιήσεις, να σταματήσει άμεσα τις διώξεις των αγροτών, με νομοθετική ρύθμιση, όπως έγινε και στο πρόσφατο παρελθόν.

Καλεί όλους τους μικρομεσαίους αγρότες, όλα τα λαϊκά στρώματα και τις κοινωνικές οργανώσεις, να αντισταθούν στον αυταρχισμό των κυβερνήσεων και να εκδηλώσουν, έμπρακτα, την αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους αγρότες. Ολοι μαζί να διεκδικήσουν την αποποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, την κατοχύρωση και διεύρυνση βασικών λαϊκών, δημοκρατικών δικαιωμάτων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσουν τώρα τα αγροτοδικεία (2012-03-03 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση γενικεύει την τρομοκρατία (2010-01-20 00:00:00.0)
Νέες δίκες σε βάρος αγωνιστών αγροτών (2009-10-31 00:00:00.0)
Το ΠΑΣΟΚ τους προπηλάκισε, η ΝΔ τους δικάζει (2004-12-16 00:00:00.0)
Τα αγροτοδικεία συνεχίζονται και πληθαίνουν... (2004-06-22 00:00:00.0)
Νέες διώξεις αγροτών (2004-03-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ