Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αρχισε η παρακολούθηση...

Υπό το άγρυπνο «μάτι» ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας διεξήχθη χτες ο ποδοσφαιρικός αγώνας ΠΑΟ - Αμπερντίν. Από χτες, με πρόσχημα την πάταξη του χουλιγκανισμού, κάμερες ασφαλείας θα κινηματογράφουν τους φιλάθλους στα γήπεδα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία οι κάμερες που έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στο γήπεδο «Απ. Νικολαΐδης» όσο και στο δημοτικό στάδιο της Ν. Σμύρνης, θα καταγράφουν τους πολίτες και εφόσον δεν έχουν προκύψει ενδείξεις πράξεων βίας θα διατηρούνται για ένα τρίμηνο από την ημερομηνία διεξαγωγής της αθλητικής συνάντησης. Στη συνέχεια το υλικό θα καταστρέφεται. Στις περιπτώσεις που έχουν καταγραφεί βίαια συμβάντα ή άλλες αξιόποινες πράξεις τα δεδομένα θα διαβιβάζονται στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο, ενώ παράλληλα θα αποτελούν και προανακριτικό υλικό ποινικής δικογραφίας. Τα συστήματα παρακολούθησης είχαν παρουσιαστεί επίσημα από τον ΓΓ Αθλητισμού Σταύρο Δουβή τον περασμένο Αύγουστο και η λειτουργία τους θα γίνει σε 14 ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Η ενίσχυση των μέτρων αστυνόμευσης με πρόσχημα την πάταξη της αθλητικής βίας αποτελεί κυβερνητική πολιτική, η οποία, όμως, δεν αντιμετωπίζει το φαινόμενο της βίας σε σχέση με τις μεγάλες εταιρείες που λυμαίνονται το ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας τα γήπεδα ως δοκιμαστήρια κατασταλτικών μέτρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ