Παρασκευή 26 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΥΕΦΑ
Καλή συγκομιδή

Κόντρα στους... τσιγκούνηδες Σκοτσέζους ο Παναθηναϊκός ως... οικοδεσπότης αποφάσισε να γίνει... γενναιόδωρος. Τόσο μάλιστα ώστε να φιλοδωρήσει με 3-0 την Αμπερτίν στη γήπεδο της Λεωφόρου και να ανοίξει με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες του ομίλου για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με τις εμφανίσεις τους στο πρωτάθλημα, αφού έκαναν πιο πειθαρχημένο παιχνίδι με σωστές αμυντικές και επιθετικές επιλογές. Κατάφεραν να ανοίξουν νωρίς νωρίς το σκορ (11' Γκούμας) και να αποκτήσουν άλλη ψυχολογία στο παιχνίδι, που έκανε το έργο τους πιο εύκολο. Μάλιστα, το γεγονός ότι η Αμπερτίν έπαιξε εξίσου ανοιχτά έδωσε το δικαίωμα στους «πράσινους» να γίνουν πιο απειλητικοί με αποτέλεσμα ο Παπαδόπουλος (73') και ο Σαλπιγγίδης (77') να σφραγίσουν τη νίκη. Στο άλλο ματς του ομίλου, Λοκομοτίβ Μόσχας και Ατλέτικο Μαδρίτης ήρθαν ισόπαλες 3-3.

«Επαγγελματική»... μετριότητα

Συνώνυμο της μετριότητας τείνει να γίνει το... ευρωπαϊκό κουστούμι της ΑΕΚ, αφού για άλλη μια φορά η Ενωση δεν κατάφερε να πείσει σε διεθνή αγώνα φέτος. Παρ' όλα αυτά, τουλάχιστον οι «κιτρινόμαυροι» πήραν το βαθμό της ισοπαλίας στη Σουηδία με αντίπαλο την Ελφσμποργκ με την οποία αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1. Η ομάδα του Φέρερ πάντως, για μια ακόμη φορά ήταν ασύνδετη, με αποκομμένες τις γραμμές. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που με αξιώσεις πλησίασαν τα καρέ του Μορέτο (μάλιστα προηγήθηκαν νωρίς στο 15' με τον Μομπάεκ) και έχασαν αρκετές ευκαιρίες, ενώ είχαν και δύο δοκάρια. Την κατάσταση για την ΑΕΚ έσωσε ο Χάρης Παπάς που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο και όχι μόνο πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης με το... καλημέρα (48') αλλά έδωσε και άλλον αέρα στην επίθεση, χωρίς όμως να μετουσιωθεί σε αποτέλεσμα.

Το μη χείρον...

Ατυχος όσον αφορά το κάτι παραπάνω στάθηκε ο Πανιώνιος που ωστόσο ξεκίνησε θετικά την παρουσία του στους ομίλους με το βαθμό που απέσπασε στη Σουηδία μετά το 1-1 κόντρα στη Χέλσιμποργκ. Οι «κυανέρυθροι» στάθηκαν καλά και κατάφεραν μάλιστα να κλείσουν το ημίχρονο προηγούμενοι χάρις το γκολ του Γουνδουλάκη στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Η αδικαιολόγητη οπισθοχώρηση όμως στα μισά της επανάληψης έδωσε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να περάσουν με αξιώσεις μπροστά και λίγο πριν το φινάλε στο 83' να ισοφαρίσουν με τον Λάρσον. Στο άλλο ματς του ομίλου είχαμε Μπορντό - Γαλατασαράι 2-1.

Αργησε να ξυπνήσει

Προσπάθησε για το καλύτερο η Λάρισα στο «Γκούντισον Παρκ», ιδιαίτερα στο Β' μέρος που ανέβασε την απόδοσή της, όμως τελικά ηττήθηκε από την Εβερτον με 3-1. Η ελληνική ομάδα άργησε να συνέλθει και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στις αρχές της επανάληψης χάρις στα γκολ του Κάχιλ στο 15' και του Οσμαν στο 50'. Από κει και πέρα όμως ανέβασε την απόδοσή της και έκλεισε την Εβερτον παίρνοντας περισσότερες επιθετικές πρωτοβουλίες και μειώνοντας το σκορ με τον Κλέιτον στο 65`. Οι Θεσσαλοί συνέχισαν επιθετικά, όμως στο 85' ο Αντισαμπέ έγραψε το τελικό 3-1.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ