Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγώνα συνέχεια για το Ασφαλιστικό

Την απόφασή τους να συνεχίσουν τον αγώνα και την πίεση στα αρμόδια υπουργεία, υπογράμμισαν, στη χτεσινή τους κινητοποίηση, οι εικαστικοί. Με συμπαραστάτες εκπροσώπους και άλλων καλλιτεχνικών σωματείων, μέλη του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) διαμαρτυρήθηκαν έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για το νέο συνταξιοδοτικό νόμο που κατατέθηκε στη Βουλή (θα συζητηθεί την ερχόμενη βδομάδα).

«Ασφάλιση - σύνταξη σε όλους τους καλλιτέχνες», έγραφε το κεντρικό πανό της διαμαρτυρίας. Ο αγώνας είναι κοινός για όλους τους δημιουργούς. Τα προβλήματα αφορούν όλους τους καλλιτέχνες. Με το νέο νομοσχέδιο καταργούνται ουσιαστικά και οι «τιμητικές» συντάξεις, χωρίς να δοθεί λύση στο ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό πρόβλημα των καλλιτεχνών.

Αντιπροσωπεία του ΕΕΤΕ, με επικεφαλής την πρόεδρό του και βουλευτή του ΚΚΕ, Εύα Μελά, συναντήθηκε με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ν. Λέγκα, στον οποίο επέδωσε το κοινό υπόμνημα. Οι εικαστικοί καλλιτέχνες διεκδικούν: Καθολική λύση του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού τους. Ασφάλιση και σύνταξη, όπως για όλους τους εργαζομένους. Ικανό αριθμό «τιμητικών» συντάξεων, ανεξάρτητων από ασφαλιστικά ή οικονομικά κριτήρια. Να μη μειωθεί η σύνταξη κατά 50%, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο. Η σύνταξη να μεταβιβάζεται σε περίπτωση θανάτου στα ανήλικα τέκνα. Οσοι έχουν κριθεί θετικά από το ΥΠΠΟ, στο διάστημα 2000-2007, να ξανακριθούν μόνο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους όσον αφορά στις τυπικές προϋποθέσεις και όχι ξανά από το ΥΠΠΟ και να μη χάσουν τα αναδρομικά τους.

Στη χτεσινή κινητοποίηση παρευρέθηκαν οι: Λ. Βαρδαρός (πρόεδρος ΠΟΘΑ), Γ. Γλέζος (πρόεδρος ΕΜΣΕ), Χ. Παπαδόπουλος (πρόεδρος ΕΕΣ), Δ. Ποντίκας (αντιπρόεδρος ΕΕΣ), Χρ. Ζερμπίνος (Ενωση Μουσουργών) κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ