Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ
Ευ. Βενιζέλος και... «Ελ. Βενιζέλος»

Ποιες είναι οι θέσεις του για την «Ολυμπιακή», ρωτήθηκε χτες ο κ. Βενιζέλος, και απάντησε τα εξής:

«Επειδή έτυχε να έχω την ευθύνη του Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και Μεταφορών όταν ξέσπασε η κρίση κι όταν ο κ. Καραμανλής εξήγγειλε το κλείσιμο από τη Διεθνή Εκθεση το 2005 και τώρα φτάνουμε αισίως στο 2008, όσα έχει πει το ΠΑΣΟΚ για την "Ολυμπιακή", τα έχει πει διά στόματός μου, άρα είναι προφανές ότι εμμένω σ' αυτά που έχουμε πει».

*

Και πράγματι τα παραπάνω είναι απολύτως ακριβή. Ο,τι έχει πει το ΠΑΣΟΚ για την «Ολυμπιακή», το έχει πει διά στόματος Βενιζέλου. Πάρτε μια γεύση, λοιπόν, τι έχει πει:

«Είναι επίσης αναγκαίο, στο πλαίσιο αυτό και σε συνεννόηση πάντα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης (σσ: της «Ολυμπιακής»), με στόχο τη συγκρότηση ενός νέου νομικού, οργανωτικού και επιχειρηματικού σχήματος, με προοπτική και βιωσιμότητα»...

(14/09/2005, συνέντευξη Τύπου του κ. Βενιζέλου ως τομεάρχη του ΠΑΣΟΚ για «Ολυμπιακή»).

*

Νομίζουμε ότι δυο πράγματα είναι σαφή:

Πρώτον, πόσο πολύ... «διαφέρει» η θέση του ΠΑΣΟΚ για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής», από την αντίστοιχη θέση της ΝΔ.

Δεύτερον, πόσο πολύ... «διαφέρει» η θέση του κ. Βενιζέλου για το ξεπούλημα της «Ολυμπιακής» από την αντίστοιχη θέση των εσωκομματικών του αντιπάλων. Οι τελευταίοι, διά του Θ. Πάγκαλου (υποστηριχτή του Γ. Παπανδρέου), είχαν ήδη από το 2000 ταχθεί υπέρ της εξαγοράς της «Ολυμπιακής» από έναν ιδιώτη, που η πρώτη του κίνηση θα έπρεπε να είναι - κατά τον κ. Πάγκαλο - η απόλυση όλων των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ