Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΕΝΙΣ
Διεφθαρμένα... σερβίς

Στις αρχές του μήνα ο Αντι Μάρεϊ είχε σχολιάσει ότι «...άπαντες γνωρίζουν» σχετικά με τη διαφθορά στο χώρο του τένις. Οι φήμες περί «στημένων αγώνων» δίνουν και παίρνουν τον τελευταίο καιρό και οι δηλώσεις του Αρνό Κλεμάν έριξαν λάδι στη φωτιά.

Ο Γάλλος, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης, αποκάλυψε ότι στο παρελθόν του είχαν προσφερθεί χρήματα προκειμένου να χάσει έναν αγώνα: «Εχει συμβεί και σε μένα, αλλά δεν πρόκειται να σας πω πού και πότε. Δεν το σκέφτηκα ούτε δευτερόλεπτο και αρνήθηκα. Ισως η αντίδραση κάποιου παίκτη που βρίσκεται χαμηλά στην κατάταξη και έχει οικονομικά προβλήματα να ήταν διαφορετική», δήλωσε ο Κλεμάν λίγη ώρα μετά τον αποκλεισμό του στον πρώτο γύρο του τουρνουά Masters του Παρισιού από τον Ρώσο Μιχαήλ Γιούζνι.

Ο φιναλίστ του Αυστραλιανού Οπεν το 2001 και νούμερο 53 στον κόσμο αυτή τη στιγμή, πρόσθεσε: «Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι ένας παίκτης της πρώτης δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης θα μπορούσε να αποδεχτεί μία τέτοια πρόταση, αλλά είναι εξίσου δύσκολο να φανταστώ ότι υπάρχουν άνθρωποι που πηγαίνουν στα τουρνουά και κάνουν αυτές τις προτάσεις. Πάντως, δεν έχω ακούσει άλλους παίκτες να λένε ότι τους έχει συμβεί»...

Το συγκεκριμένο θέμα έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη από τα υψηλόβαθμα στελέχη της ομοσπονδίας αντισφαίρισης της Γαλλίας κι αυτό αποτυπώνεται στις δηλώσεις του προέδρου, Κριστιάν Μπιμ: «Πιστεύουμε ότι το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό. Είναι μία τρομερή ασθένεια η οποία απειλεί το τένις παγκοσμίως. Πρέπει να δράσουμε άμεσα και να είμαστε τόσο αυστηροί όσο και στις περιπτώσεις ντόπινγκ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ