Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008
Στη ρότα της μονόπλευρης λιτότητας

Κάνει τους φτωχούς φτωχότερους και τους πλούσιους πλουσιότερους, τόνισε στην παρέμβασή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού έχει ξεκάθαρο ταξικό περιεχόμενο, όπως αυτό καθορίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση και τους πολιτικούς της εκφραστές, κατήγγειλε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Γκατζής στη συνεχιζόμενη συζήτηση του προσχεδίου του κρατικού προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τόνισε ότι και φετινός προϋπολογισμός είναι σκληρά αντιλαϊκός και κινείται στην κατεύθυνση της υλοποίησης των «μεταρρυθμίσεων» οι οποίες κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Σε μια περίοδο, είπε ο Ν. Γκατζής, που τα κέρδη των επιχειρήσεων αυξάνονται κατά 56%, για τα λαϊκά στρώματα επιφυλάσσεται σκληρή λιτότητα ενώ περικόπτονται δραστικά οι δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία.

Σχετικά με τα έσοδα, τόνισε ότι είναι αυξημένα κατά 11% και προέρχονται κυρίως από την έμμεση φορολογία που είναι και η πλέον αντιλαϊκή αφού επιβαρύνει κυρίως τα χαμηλά λαϊκά στρώματα. Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη του ΑΕΠ οφείλεται κυρίως στην υπερχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες.

Για τις αυξήσεις στους μισθούς κατήγγειλε ότι ουσιαστικά δίνονται ψίχουλα αφού η κατά 3% αύξηση δεν καλύπτει τις απώλειες των μισθωτών και ζήτησε να φτάσει ο κατώτερος μισθός στα 1.400 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Κατά τη χτεσινή συνεδρίαση ο βουλευτής της ΝΔ Αντ. Σαμαράς εξέφρασε τη διαφωνία του με το ενδεχόμενο αύξησης του συντελεστή του ΦΠΑ, ενώ ο παριστάμενος υφυπουργός Οικονομικών Ν. Λέγκας απέφυγε να ανακοινώσει τις κυβερνητικές προθέσεις πάνω στο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ