Τετάρτη 31 Οχτώβρη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο «Παράσχου» στην Κομοτηνή πραγματοποίησαν χτες το πρωί μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, απαιτώντας απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Την ίδια ώρα, εντός του στρατοπέδου, εξελισσόταν η τελετή αναχώρησης της στρατιωτικής μονάδας που φεύγει σήμερα προκειμένου να αντικαταστήσει την ελληνική δύναμη που βρίσκεται στη Βοσνία.

«Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλιά», διαδήλωσαν οι κομμουνιστές και κάλεσαν, το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία του νομού, να απορρίψει τις φιλοϊμπεριαλιστικές πολιτικές και να αγωνιστεί για να τις ανατρέψει.

Με ανακοίνωσή της η ΝΕ Ροδόπης του ΚΚΕ, καταγγέλλει στο λαό της περιοχής, την κυβέρνηση της ΝΔ, που συνεχίζοντας το δρόμο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, υπηρετεί πιστά τα ιμπεριαλιστικά σχέδια στη Βαλκανική. Σχέδια που οδηγούν σε «νέα επαναχάραξη των συνόρων, με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ και ΕΕ».

Η ΝΕ Ροδόπης καλεί το λαό του νομού να καταδικάσει με κάθε πρόσφορο τρόπο και τη σημερινή αποστολή στρατιωτικής δύναμης στη Βοσνία. Να αγωνιστεί για μια συμμαχία κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, με πυρήνα την εργατική τάξη και το ΚΚΕ, που θα έχει σαν στόχο όχι μόνο την αντίσταση στη φιλοϊμπεριαλιστική πολιτική που εφαρμόζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και την ανατροπή της. «Για να οικοδομήσουμε τη λαϊκή εξουσία, για να μπορούν οι λαοί και της περιοχής μας, να ορίζουν το μέλλον τους και των παιδιών τους, όπως το θέλουν κι όχι όπως συμφέρει στο μεγάλο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστές», όπως σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ